SBSAnimoji

Ontwikkelaar maakt losstaande Animoji-app

Een ontwikkelaar heeft SBSAnimoji gemaakt, een losstaande app waarmee je 20 seconden animoji-video's kunt maken, buiten iMessage om.

Ontwikkelaar Simon B. Støvring heeft een losstaande app voor animoji gemaakt, waardoor je ze uit buiten iMessage om kunt opnemen. Bovendien zijn de filmpjes dubbel zo lang: in plaats van 10 seconden kun je Animoji-video’s van 20 seconden maken.

Afgelopen weekend draaide op sociale media alles om animoji karaoke. De filmpjes met nummers als Bohemium Rhapsody zijn extra knap, als je bedenkt dat animoji-video’s maar 10 seconden mogen duren. Voor langere video’s zul je QuickTime moeten gebruiken of meerdere opnames aan elkaar moeten plakken. Dat je ook buiten iMessage om animoji kunt maken bewijst deze ontwikkelaar.

SBSAnimoji

SBSAnimoji-app

De app heeft de naam SBSAnimoji-app gekregen. Dat heeft niets te maken met de bekende tv-zenders, maar het zijn simpelweg de initialen van de ontwikkelaar. Støvring maakte gebruik van private API’s, ontwikkelinterfaces die niet officieel gebruikt mogen worden door apps van derden. Daarom zal de app ook niet in de App Store kunnen verschijnen. Heb je een developeraccount bij Apple, dan kun je de app via sideloading installeren op je toestel via GitHub. Hoe sideloading werkt lees je in onze gids.

Sommige mensen hebben zich afgevraagd waarom Apple de animoji-functie niet in een losse app heeft gestopt, net zoals de Clips-app. wil je dat alsnog, dan kun je SBSAnimoji eens proberen. Het idee ontstond nadat ontwikkelaar Steve Troughton-Smith de suggestie wekte dat je met de code van iOS 11 een losstaande app zou kunnen maken. Støvring ging meteen aan de slag en dit is het resultaat.

Støvring is nu aan het uitzoeken hoe de opnamelengte van 20 seconden nog wat verder opgerekt kan worden. Wel blijft hij daarbij afhankelijk van private API’s, die alleen Apple zelf mag gebruiken, dus de kans dat de app ooit eens in de App Store komt is vrij klein. Om te installeren zul je moeten beschikken over een iPhone X met TrueDepth-camera.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2017, 8:27
Categorie Apps
Onderwerp animoji
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Animoji

Animoji zijn bewegende gezichtjes van bekende emoji. Je vindt ze in iMessage in de Berichten-app. De Animoji maken gebruik van de TrueDepth-camera en volgen je gezichtsuitdrukking. Je gebruikt ze door een opname te maken, waarna ze de bewegingen van je mond volgen. Er zijn ook stilstaande stickers en je kan je eigen variant maken in de vorm van een Memoji.

Animoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.