Ontwikkelaar maakt losstaande Animoji-app

Een ontwikkelaar heeft SBSAnimoji gemaakt, een losstaande app waarmee je 20 seconden animoji-video's kunt maken, buiten iMessage om.

Ontwikkelaar Simon B. Støvring heeft een losstaande app voor animoji gemaakt, waardoor je ze uit buiten iMessage om kunt opnemen. Bovendien zijn de filmpjes dubbel zo lang: in plaats van 10 seconden kun je Animoji-video’s van 20 seconden maken.


Afgelopen weekend draaide op sociale media alles om animoji karaoke. De filmpjes met nummers als Bohemium Rhapsody zijn extra knap, als je bedenkt dat animoji-video’s maar 10 seconden mogen duren. Voor langere video’s zul je QuickTime moeten gebruiken of meerdere opnames aan elkaar moeten plakken. Dat je ook buiten iMessage om animoji kunt maken bewijst deze ontwikkelaar.

SBSAnimoji

SBSAnimoji-app

De app heeft de naam SBSAnimoji-app gekregen. Dat heeft niets te maken met de bekende tv-zenders, maar het zijn simpelweg de initialen van de ontwikkelaar. Støvring maakte gebruik van private API’s, ontwikkelinterfaces die niet officieel gebruikt mogen worden door apps van derden. Daarom zal de app ook niet in de App Store kunnen verschijnen. Heb je een developeraccount bij Apple, dan kun je de app via sideloading installeren op je toestel via GitHub. Hoe sideloading werkt lees je in onze gids.

Bekijk ook

Sideloading komt naar je iPhone: dit zijn de voor- en nadelen

Sideloading houdt in dat je apps buiten de App Store om installeert. Vanaf iOS 17.4 staat Apple sideloading via appstores van derden (met tegenzin) toe. In deze gids vertellen we je welke nieuwe mogelijkheden (en risico's) dit met zich meebrengt voor de iPhone en wat er nu al mogelijk is.

Sommige mensen hebben zich afgevraagd waarom Apple de animoji-functie niet in een losse app heeft gestopt, net zoals de Clips-app. wil je dat alsnog, dan kun je SBSAnimoji eens proberen. Het idee ontstond nadat ontwikkelaar Steve Troughton-Smith de suggestie wekte dat je met de code van iOS 11 een losstaande app zou kunnen maken. Støvring ging meteen aan de slag en dit is het resultaat.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Støvring is nu aan het uitzoeken hoe de opnamelengte van 20 seconden nog wat verder opgerekt kan worden. Wel blijft hij daarbij afhankelijk van private API’s, die alleen Apple zelf mag gebruiken, dus de kans dat de app ooit eens in de App Store komt is vrij klein. Om te installeren zul je moeten beschikken over een iPhone X met TrueDepth-camera.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 november 2017 om 8:27
Onderwerp
Categorie
Apps
Device
iPhone X

Animoji

Animoji zijn bewegende gezichtjes van bekende emoji. Ze zien eruit als een hond, varken, draak of robot. Je gebruikt ze in iMessage en in de Berichten-app, in FaceTime-gesprekken en als stilstaande sticker. Ook kun je een Animoji maken die op jou lijkt in de vorm van een Memoji. Hoe je ze gebruikt op de iPhone, iPad en Mac lees je hier.

Animoji

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.