Samsung gaat ook eigen softwareshop openen

Samsung gaat vanaf oktober een eigen softwareshop openen, waar Symbian S60-applicaties te koop zijn. De winkel zal tijdens de Symbian Smartphoneshow worden gelanceerd.

innov8Na Google, Microsoft en T-Mobile gaat ook Samsung een eigen softwarewinkel beginnen. De softwarewinkel zal volgende maand worden onthuld op de Symbian Smartphoneshow. Ontwikkelaars kunnen al een aantal weken terecht op een speciale site, waar in een gesloten beta de voorbereidingen worden getroffen. Er zijn SDK’s en API’s beschikbaar waarmee applicaties ontwikkeld kunnen worden, die gebruikmaken van de speciale functies van Samsung-toestellen. De ontwikkelaars kunnen de software verkopen via de al langer bestaande Samsung Fun Club, waar op dit moment al Java-applicaties verkrijgbaar zijn.


Net als bij Apple krijgen de ontwikkelaars een percentage van de omzet. Samsung heeft op de IFA vorige week meer dan tien nieuwe mobieltjes aangekondigd: de Samsung D980 Duos, S7330, M3510, M200, M150, B510, B300, B2700, E215 en P180. Vijf daarvan waren echt nieuw: de E215, M200, B130, B210 en P180. Niet alle toestellen draaien op het Symbian-platform. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Samsung M3510 Beat, een muziektelefoon die je kunt schudden om bepaalde functies te activeren. Dit toestel heeft speciale muziekknoppen en een 2 megapixel camera. Een interessanter toestel is eigenlijk de Samsung i8510/Innov8, die op Symbian S60 draait. Hij is vanaf begin september verkrijgbaar en heeft een 8 megapixel camera, dualband 7,2 Mbps HSDPA, 16GB intern geheugen en een FM-radio.

Meer info: Samsung Mobile Innovator
Tip van Niels, bedankt!

Eerder verschenen:

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.