James Comey van FBI

iPhone-hack van FBI werkt alleen op oudere iPhones

De methode die de FBI heeft gebruikt om een iPhone 5c uit te lezen werkt alleen op oudere iPhones en niet op de iPhone 5s en 6s, zo heeft FBI-directeur James Comey onthuld.

De hack waarmee de FBI toegang kreeg tot een iPhone 5c werkt niet op nieuwere iPhones. Dat vertelde FBI-directeur James Comey tijdens een speech in het Amerikaanse Ohio. De FBI-topman maakte voor het eerst meer details bekend over de methode die de FBI heeft gebruikt om binnen te dringen in de iPhone 5c van de schutter in San Bernardino.

James Comey van FBI

iPhone-hack werkt alleen op oudere toestellen

Bij Apple zal er nu een zucht van verlichting klinken. Zij hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat recente toestellen makkelijk uitgelezen kunnen worden, of dat er een nog niet gedicht veiligheidslek aanwezig is. De FBI onthulde dat ze een speciaal hulpmiddel hebben aangeschaft, waarmee ze de iPhone 5c konden uitlezen. Het werkt wel met een iPhone 5c, maar niet op een iPhone 5s of iPhone 6s, twee toestellen met Touch ID-sensor en betere beveiliging.

Comey wilde geen verdere details geven over de methode die ze hebben gebruikt. Mogelijk is het speciale tool afkomstig van het Israelische bedrijf Cellebrite, dat vlak na het ontgrendelen van de iPhone 5c een groot contract sloot met de FBI. Ook was al eerder een rekening opgedoken, waarbij Cellebrite diensten aan de FBI had geleverd voor rond de $15.000. De FBI beloofde dat ze lokale politiekorpsen gaan helpen, als ze met een vergrendelde iPhone zitten waarop mogelijk bewijsmateriaal staat.

Congres hoorzitting FBI Comey

Methode nog steeds niet bekend

Mogelijk hebben de FBI en Cellebrite gebruik gemaakt van NAND-mirroring om de gegevens uit te lezen. Daarbij wordt het geheugen losgehaald en gekopieerd, waarna meerdere pincodes kunnen worden getest. Na een aantal mislukte pogingen overschrijf je het geheugen weer en heb je opnieuw 10 pogingen om de juiste pincode te raden. Apple weigerde om aan een dergelijke methode mee te helpen omdat het zou indruisen tegen hun principes om een goed beveiligd besturingssysteem te maken. Bovendien weigerden ze een speciale versie van iOS (met de bijnaam GovtOS) te maken, dat gemakkelijker door de overheid te kraken zou zijn.

Eerder vandaag werd bekend dat de FBI senatoren heeft bijgepraat over de methode die ze hebben gebruikt om toegang te krijgen tot de informatie op de iPhone. Deze senatoren zijn bezig met een wetsvoorstel om bedrijven te dwingen hun encryptie uit te schakelen op het moment dat een rechter erom vraagt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2016, 15:20
Categorie Apple
Onderwerp fbi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.