iPhone-6s-2gb-ram

‘LG en Samsung maken OLED-displays voor iPhones in 2018’

Apple zou bijna een deal rond hebben met LG en Samsung, de twee bedrijven die de OLED-schermen moeten verzorgen voor iPhones in 2018.

iPhone-6s-2gb-ram

De geruchten worden steeds hardnekkiger over toekomstige iPhones die een OLED scherm krijgen. Zo schrijft het Zuid Koreaanse Electronic Times dat Apple bijna een deal rond heeft met LG en Samsung, de twee bedrijven die de schermen moeten gaan leveren.

De OLED-displays zouden pas in 2018 in iPhones verwerkt worden, en hoewel dat nog ver weg lijkt moeten er natuurlijk wel leveranciers voor gevonden worden. Volgens Electronic Times (via Reuters) gaan LG en Samsung zo goed als zeker deze rol vervullen, en geven ze samen 12,8 miljard dollar uit om de OLED-productie flink op te voeren.

Waarom LG en Samsung voor OLED?

Om deze grote investering wat gemakkelijker te maken zou Apple geld verstrekken aan de twee bedrijven. LG zou bereid zijn om bestaande LCD productielijnen om te bouwen tot OLED-lijnen, terwijl Samsung zo’n 30 procent minder orders aanneemt dan LG. Dat LG en Samsung de productie voor hun rekening neemt is overigens niet zo gek: de twee bedrijven maken namelijk al de OLED-schermen voor de Apple Watch.

OLED-displays zijn energiezuiniger, flexibeler en kunnen mooiere en diepere zwartkleuren tonen. Bovendien kunnen ze dunner worden gemaakt dan de schermen die nu in een iPhone zitten.

OLED-geruchten stapelen zich op

De eerste geruchten over een OLED-display in 2018 iPhones dook op in juni, en sindsdien zijn er heel wat andere verhalen verschenen die dit ondersteunen. De afzonderlijke bronnen wijzen allemaal naar het jaar 2018, en ook de naam Samsung is al meerdere malen gevallen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2015, 8:14
Categorie Geruchten
Onderwerpen oled, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.