Sommige iPhone 11-gebruikers klagen over onbetrouwbare GPS

Strava geeft de schuld aan Apple
Gebruikers van locatie-apps zoals Strava en Waze melden dat hun iPhone 11 niet altijd goed de GPS-locatie vastlegt. Dat levert nogal onbetrouwbare routes op tijdens het sporten of navigeren.

GPS-probleem bij iPhone 11-serie

Het probleem werd aangekaart door een Strava-gebruiker op Reddit, die beschikt over een iPhone 11 Pro. Hij legt al jarenlang zijn sportactiviteiten vast met de Strava-app en merkte sinds hij op de iPhone 11-serie is overgestapt dat hij opeens veel beter presteerde. Toen hij eens wat beter keek, ontdekte hij rare onregelmatigheden. Hij nam contact op met Strava en kreeg te horen dat de iPhone 11 de horizontale locatie niet goed vastlegt. Online zijn nog meer meldingen te vinden. Volgens Strava ligt het aan Apple. Maar gek genoeg heeft deze gebruiker geen klachten met andere locatiegebaseerde apps die je GPS-locatie gebruiken.


Hoe wijdverbreid het probleem is, is op dit moment nog wat onduidelijk. Sommige mensen hebben er wel last van, andere niet. Het zou om slechts een handjevol gebruikers kunnen gaan. In onderstaande poll hopen we daar meer zicht op te krijgen.

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Je kunt de poll ook hier invullen.

De vraag is nu of het aan bepaalde apps ligt, of dat de fout bij Apple te vinden is. Eén van de klagers meldt dat het terugzetten naar fabrieksinstellingen en het installeren van iOS 13.2, 13.2.2 en 13.2.3 in ieder geval niet hielp. Ook het uitschakelen van Wi-Fi en het variëren met andere instellingen leverde niets op.

Actuele iPhone 11 deals

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: mogelijkheden, specificaties, prijzen en meer. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwere iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen. De iPhone 11 is in 2020 opgevolgd door de iPhone 12.

iPhone 11

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.