iPhone 11 GPS-probleem

Sommige iPhone 11-gebruikers klagen over onbetrouwbare GPS

Strava geeft de schuld aan Apple
Gebruikers van locatie-apps zoals Strava en Waze melden dat hun iPhone 11 niet altijd goed de GPS-locatie vastlegt. Dat levert nogal onbetrouwbare routes op tijdens het sporten of navigeren.

GPS-probleem bij iPhone 11-serie

Het probleem werd aangekaart door een Strava-gebruiker op Reddit, die beschikt over een iPhone 11 Pro. Hij legt al jarenlang zijn sportactiviteiten vast met de Strava-app en merkte sinds hij op de iPhone 11-serie is overgestapt dat hij opeens veel beter presteerde. Toen hij eens wat beter keek, ontdekte hij rare onregelmatigheden. Hij nam contact op met Strava en kreeg te horen dat de iPhone 11 de horizontale locatie niet goed vastlegt. Online zijn nog meer meldingen te vinden. Volgens Strava ligt het aan Apple. Maar gek genoeg heeft deze gebruiker geen klachten met andere locatiegebaseerde apps die je GPS-locatie gebruiken.


Hoe wijdverbreid het probleem is, is op dit moment nog wat onduidelijk. Sommige mensen hebben er wel last van, andere niet. Het zou om slechts een handjevol gebruikers kunnen gaan. In onderstaande poll hopen we daar meer zicht op te krijgen.

Je kunt de poll ook hier invullen.

De vraag is nu of het aan bepaalde apps ligt, of dat de fout bij Apple te vinden is. Eén van de klagers meldt dat het terugzetten naar fabrieksinstellingen en het installeren van iOS 13.2, 13.2.2 en 13.2.3 in ieder geval niet hielp. Ook het uitschakelen van Wi-Fi en het variëren met andere instellingen leverde niets op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 11 deals

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.