‘Safari Reader kan in iOS 6 mogelijk artikelen offline opslaan’

Safari voor OS X Lion bevat net als iOS 5 de Reader-functie. Hiermee kun je artikelen omzetten, zodat ze op een later moment fijner in je webbrowser te lezen zijn. Een gebruiker van de proefversie van OS X Mountain Lion heeft ontdekt dat hij zijn opgeslagen artikelen ook offline kan lezen. De ontdekking is interessant […]

Safari Reading ListSafari voor OS X Lion bevat net als iOS 5 de Reader-functie. Hiermee kun je artikelen omzetten, zodat ze op een later moment fijner in je webbrowser te lezen zijn. Een gebruiker van de proefversie van OS X Mountain Lion heeft ontdekt dat hij zijn opgeslagen artikelen ook offline kan lezen. De ontdekking is interessant voor iOS-gebruikers: Reader werd namelijk voor het eerst geïntroduceerd in iOS 5. Het lijkt daarom waarschijnlijk dat de offline-ondersteuning ook in iOS 6 zal worden toegevoegd. Hierdoor gaat Safari nog meer de concurrentie aan met apps zoals Instapaper, Pocket en Readability.

Door een artikel in Safari toe te voegen in je Reader-lijst, kun je hem op een later moment teruglezen. Om dit te doen word je op het moment echter naar de website gebracht, waarna de tekst in een leesbaar formaat wordt gegoten. De nieuwe OS X Mountain Lion-functie slaat deze artikelen op, zodat je ze zonder internetverbinding kunt teruglezen.

Hoewel Safari Reader tot vandaag artikelen niet offline kan opslaan, zijn er verschillende apps waarmee dit wel kan. Onder andere Instapaper, Pocket en Readability downloaden de artikelen naar de cache van een app wanneer je de applicatie opstart. Hierdoor wisten de apps zich tot nu toe te onderscheiden van Safari’s ingebouwde functie. Wordt het in Safari voor iOS 6 mogelijk om je artikelen ook op te slaan, dan zullen deze apps wellicht veel gebruikers kwijtraken. Het offline opslaan van artikelen komt van pas wanneer je een iPod touch of een iPad hebt, waarbij je alleen via Wi-Fi stukken kunt downloaden.

Hoewel er een kans is dat offline-ondersteuning ook in de iOS-versie van Safari Reader geïmplementeerd zal worden, weten we dit nog niet zeker. Op het moment is iOS 6 namelijk alleen nog maar opgedoken in de log-bestanden van bepaalde apps en op de website van iCloud. We horen vermoedelijk tijdens WWDC op 11 juni 2012 meer over iOS 6.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 15:27
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ios 6, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.