Iphone 7 rood zwart

Wat ziet er beter uit: een rode iPhone 7 met wit of zwart frontje?

Had Apple de iPhone 7 (PRODUCT)RED niet beter met een zwart frontje kunnen uitbrengen? Er wordt inmiddels flink geknutseld om het frontje van de rode iPhone 7 te verwisselen.

Als Apple een nieuw product uitbrengt dat niet zwart is, dan is er binnen een paar dagen wel iemand die het zwart maakt. Het gebeurde bij de witte AirPods en nu ook bij de gloednieuwe rode iPhone 7. Er zijn al meerdere mensen geweest die het witte frontje van de iPhone 7 (PRODUCT)RED hebben vervangen door een zwarte. Had Apple dan niet beter meteen een model met zwart frontje kunnen uitbrengen?

Kies hieronder welke kleurcombinatie jij het meest geslaagd vindt. Of zou Apple je gewoon de keuze moeten geven?

Goedkope oplossing: een zwarte screenprotector

Veruit de goedkoopste oplossing om je scherm zwart te krijgen is om een zwarte screenprotector te gebruiken, die je op de foto hieronder ziet. Die kost maar $14 en zorgt ervoor dat je het witte frontje nauwelijks meer ziet. Er zitten wel wat nadelen aan: deze screenprotector is vrij dik en dimt je scherm. Bovendien loopt is er nog steeds een wit randje zichtbaar. Die kun je wel weg krijgen door een hoesje om de iPhone te doen, maar dan ziet niemand meer dat je de rode iPhone hebt. Er is een betere methode, maar die is wel een stuk duurder.

Rode iPhone zwarte screenprotector

Rode iPhone met zwart frontje

Om een iPhone 7 PRODUCT(RED) met volledig zwart frontje te krijgen heb je eigenlijk twee iPhones nodig. Minstens twee youtubers hebben het inmiddels gedaan en strijden sindsdien om de kijkcijfers: Danny Winget en JerryRigEverything.

Beide youtubers kochten een (PRODUCT)RED iPhone 7 en gebruikten een zwarte iPhone 7 om het zwarte frontje te krijgen. Daarbij doet zich een probleem voor: als thuisknutselaar kun je niet zomaar het frontje vervangen, omdat Touch ID eraan gekoppeld is. Het grootste deel van het toestel is dan ook afkomstig van de bestaande zwarte iPhone. In feite is alleen de achterkant omgewisseld.

Dat biedt ook meteen mogelijkheden om deze ‘mod’ in de toekomst goedkoper uit te voeren: het enige wat je nodig hebt is een rode achterkant. Jammer genoeg steun je daarmee niet het AIDS-onderzoek.

Danny Winget vond het veel gedoe, zeker als je bedenkt dat al die handelingen alleen maar nodig zijn om je iPhone nét ietsje anders te maken. Tijdens de procedure scheurde ook nog een kabeltje.

De rode iPhone 7 werd afgelopen dinsdag aangekondigd en is de kroon op tien jaar samenwerking met The Global Fund, dat zich inzet voor de strijd tegen AIDS. Apple is het bedrijf dat het meeste geld heeft ingezameld met (PRODUCT)RED-producten, door regelmatig hoesjes, iPods en andere producten in de kleur rood uit te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2017, 11:32
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 7
Device iPhone 7

Actuele iPhone 7 deals

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.