iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: HTM Ticket, Stack Storage, 22tracks en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals HTM Ticket, Stack Storage en 22tracks.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

HTM Ticket App

In de NS-trein kon je al een digitaal kaartje kopen en dat ook gebruiken om mee te reizen. Afgelopen week introduceerde de Haagse vervoersorganisatie HTM een soortgelijk systeem. Je reist voortaan met een digitaal kaartje in bus en tram, met bijbehorende nieuwe app. Lees ons artikel over HTM Ticket App.

Stack Storage

De gratis clouddienst Stack van TransIP bracht deze week een vernieuwde versie van zijn app voor iPhone en iPad uit. Zo is het uiterlijk geheel vernieuwd en biedt de app verschillende nieuwe functies. Helaas kan nog niet iedereen zich aanmelden. Daarvoor heb je een uitnodiging nodig. Lees ons artikel over Stack.

22tracks

Muziekplatform 22tracks is weer terug. Met 22tracks ontdek je allerlei nieuwe muziek in twaalf verschillende muziekstijlen. Met de vernieuwde app kun je de Spotify-afspeellijsten Discover Weekly en Release Radar flink verbreden. Om hiervan gebruik te maken, moet je wel een Spotify Premium-account hebben. Lees ons artikel over 22tracks.

WhatsApp

Na de introductie van het nieuwe WhatsApp Status waren niet alle gebruikers blij met het verdwijnen van de oude Statusfunctie. In een update die afgelopen week verscheen keert deze mogelijkheid weer terug. Hoe je de oude tekststatus in WhatsApp gebruikt, lees je in ons artikel.

Super Mario Run

Nadat Super Mario Run in december in de App Store werd geïntroduceerd, verscheen afgelopen week de eerste grote update. Hierin zijn nieuwe personages toegevoegd en kun je meer spelen in de gratis variant. Lees ons artikel over Super Mario Run.

iTunes 12.6

Eindelijk wordt het mogelijk om films eenmalig te huren en vervolgens te kijken op elk apparaat. Een update (12.6) voor iTunes die deze week verscheen voegt ondersteuning toe voor de nieuwe functie. Op iDevices en Apple TV vereist de nieuwe functie iOS 10.3 en tvOS 10.2. Lees ons artikel over iTunes.

De nieuwste versie van iTunes download je via de Mac App Store.

Outlook 2016

Gebruikers van een MacBook Pro met Touch Bar opgelet. Sinds deze week ondersteunt ook Outlook 2016 de aanraakgevoelige knoppenbalk. Daarmee heb je snel toegang tot allerlei belangrijke functies, bijvoorbeeld het kiezen van een lettertype of wisselen van weergaven. Ook ondersteunt de Touch Bar handige add-ins. Lees ons artikel over Outlook 2016.

Outlook 2016 download je via de website van Microsoft.

Buienradar

De temperatuur gaat volgende week naar verwachting weer flink stijgen. Het begin van de lente betekent helaas ook dat het hooikoortsseizoen weer van start gaat. Buienradar haalde daarom deze week de pollenradar weer van stal. Lees ons artikel over Buienradar.

Instagram & Facebook Messenger

Instagram heeft al een tijdje de mogelijkheid om te livestreamen, maar deze beelden gingen daarna verloren. Dat hoeft niet meer, want je kunt je eigen livestream nu ook zelf opslaan. Hierdoor kun je veel makkelijker je eigen beelden nog eens rustig terugkijken. Maar behalve Instagram, heeft Facebook ook haar eigen Messenger-app deze week voorzien van een update. Vanaf deze week wordt de optie om met een emoji te reageren uitgerold. Ook kun je dan in groepsgesprekken deelnemers vermelden, zodat ze weten dat ze aangesproken worden. Lees ons artikel over Instagram en nieuwe functies in Messenger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.