questplay ipad

Tijdschrift Quest brengt kinderspelletjesapp QuestPlay uit

Tijdschrift Quest heeft een reeks kinderspelletjes uitgebracht in de educatieve app QuestPlay, geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

questplay ipadHet populair-wetenschappelijke tijdschrift Quest heeft een app uitgebracht met educatieve spelletjes voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Maar het speelplezier van de kids kost je wel een flinke duit: €7,99 voor drie maanden, €24,99 voor een jaar of €49,99 voor onbeperkt gebruik. QuestPlay bevat 27 spelletjes die kinderen spelenderwijs voorbereiden op de basisschool en is momenteel alleen te spelen op de iPad. Een Android-versie volgt later.

In de app kun je voor maximaal 4 kinderen een eigen leerprofiel aanmaken en die gegevens online synchroniseren. Ook heb je een dashboard voor ouders, waar je de voortgang kunt volgen. De games passen zich aan het leertempo van het kind aan. Alles gebeurt in het Nederlands. Met de app probeert Quest een nieuwe doelgroep aan te boren, namelijk de kinderen van de Quest-lezer: “De gemiddelde leeftijd van onze lezer is begin 30”, aldus Quest-hoofdredacteur Thomas Henkriks.

Toch wordt Quest in het voortgezet onderwijs al vaak gebruikt als huiswerk. Met QuestPlay lanceren we nu ons eerste digitale initiatief. Je zou kunnen zeggen: voor de kinderen van de Quest-lezer. Maar ik denk dat ieder kind in Nederland hier plezier aan zal beleven.

De app is gemaakt door Agnitus, een Amerikaanse uitgever van de educatieve TopIQ. Het blijkt dan ook te gaan om een vertaalde app, die volgens uitgever G+J Media wel is aangepast: “Een team van 25 developers heeft hard moeten werken om de spellen aan het Nederlandse onderwijs aan te passen”, aldus de makers.

In een wat hysterisch ingesproken filmpje hieronder is te zien wat de app te bieden heeft:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2014, 12:36
Categorie Apps
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.