Apple Products

5 producten die Apple in 2015 dringend moet verbeteren

Apple heeft in 2014 mooie aankondigingen gedaan, maar er is ook ruimte voor verbetering. Deze 5 producten moeten in 2015 dringend een upgrade krijgen!

2014 was een mooi jaar voor Apple: we kregen eindelijk te horen hoe de Apple Watch eruit komt te zien, de iPhone is verkrijgbaar met een groter schermformaat en Touch ID zit tegenwoordig in alle nieuwe producten. Ook werd de iPad Air verder geperfectioneerd en bracht iOS 8 een hoop veranderingen – vooral voor de power users. Maar toch zijn er nog genoeg producten en diensten waar Apple wel eens wat meer aandacht aan mag besteden. Wij zetten 5 stuks op een rij.

1. iTunes Radio

itunes radioiTunes Radio werd geïntroduceerd in in 2013 en datzelfde jaar schreven we nog op iCulture: “Apple wil iTunes Radio zo snel mogelijk internationaal aanbieden. Dat was een mooie belofte, maar er kwam weinig van terecht. Aanwijzingen dat iTunes Radio eraan zat te komen waren er genoeg: iCulture-lezers zagen regelmatig een melding op hun iPhones en iPads verschijnen, maar zodra je probeerde om muziek af te spelen, bleek het niet te werken. Na anderhalf jaar is het toch wel tijd voor een internationale uitrol? Of heeft Apple inmiddels nieuwe plannen met Beats Music en is iTunes Radio alweer ten dode opgeschreven? De CEO van Beats Music is inmiddels hoofd van het iTunes Radio-team. Dat wijst erop dat er in ieder geval nauwe samenwerking is.

Lees ook: Dossier iTunes Radio

2. Apple TV

apple-tvDe meest recente Apple TV is die van de derde generatie. Die dateert alweer uit maart 2012 en is dus al bijna drie jaar oud! Als je echt gek bent op de Apple TV, zorg je trouwens dat je een tweede generatie in huis hebt, want die biedt veel meer mogelijkheden om zelf te gaan experimenteren. Ondertussen horen we geruchten over een toekomstige Apple TV die apps, games en zelfs Minority Report-achtige bewegingen gaat ondersteunen, maar bij elke nieuwe keynote worden we teleurgesteld: Apple heeft wéér geen nieuwe Apple TV aangekondigd. Ondertussen begint de tijd te dringen. Google’s goedkope Chromecast-stick heeft de Apple TV ingehaald en in de VS is er ook veel vraag naar de Roku en de Amazon Fire TV, alternatieve tv-kastjes. De langverwachte Apple HDTV komt er ook maar steeds niet. Apple moet met iets nieuws komen of stoppen met deze ‘hobby’.

Lees ook: Dossier Apple TV

3. Siri

siri dicterenWe worden er op de iCulture-redactie al een beetje moedeloos van. Siri werd geïntroduceerd bij de iPhone 4s, dus dat is alweer vier iPhone-generaties geleden. Ondertussen zagen we in november 2012 een vacature voor een stagiair met Nederlands als moedertaal, die in het Siri-team zou gaan werken. En in de zomer van 2014 zocht Apple nog een Nederlandse taalexpert. Er komen nog meer talen, zo werd gesuggereerd. Maar vier jaar na de introductie is Siri nog steeds niet in het Nederlands beschikbaar en hebben gebruikers hun interesse verloren.

Lees ook: Dossier Siri

4. iTunes Match

iTunes MatchAls je een abonnement op iTunes Match hebt, gaat op 16 januari aanstaande weer het nieuwe abonnementsjaar in. iTunes Match bestaat volgende maand precies twee jaar. Hoe leuk is dat? Nou, eigenlijk helemaal niet zo leuk, want je kunt je afvragen hoe nuttig het is om het abonnement nog langer door te laten lopen nu bijna iedereen is overgestapt naar Spotify, Deezer en andere streaming muziekdiensten. In het begin was het nog leuk om je zelf geripte muziek voor €25 te kunnen omzetten naar iTunes-kwaliteit. Maar diezelfde muzieknummers zijn in dezelfde kwaliteit ook via Spotify te krijgen. Met iTunes Match gebeurt waarschijnlijk hetzelfde als met iTunes Radio: het gaat straks op in een nieuwe variant van Beats Music, waarbij de merknaam Beats wel eens kan verdwijnen.

Lees ook: Dossier iTunes Match

MacBook Air

Momenteel kun je twee uitvoeringen van de MacBook Air kopen, met 11-inch en 13-inch scherm. Met nog wat technische aanpassingen (meer opslag, snellere CPU) kun je de prijs opvoeren tot bijna €2000. Maar wat je niet krijgt is een retinascherm.

macbook_air_2013

We hopen dat Apple op de Worldwide Developers Conference (WWDC) in juni 2015 een MacBook Air met retinascherm aankondigt. Het zou tijd worden: de MacBook Pro kreeg al in 2012 een retinascherm – voor je het weet zijn we drie jaar verder en zitten gebruikers van de ultralichte MacBook nog steeds op een upgrade te wachten.

We zijn benieuwd: ben je het met bovenstaande keuzes eens, of zijn er nog andere Apple-producten die in 2015 eens flink aangepakt moeten worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2014, 15:28
Categorieën Diensten, iDevices
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.