safari-ios-8

Privémodus van Safari in iOS 8 toch niet zo privé

De privémodus in Safari in iOS 8 is niet zo privacyvriendelijk. Iedereen kan jouw privémodus openen en zien welke sites je hebt bezocht.

In de Safari-browser van iOS 8 zitten allerlei kleine verbeteringen. Zo kun je betaalinfo sneller invullen door een foto te maken van de creditcard en je kunt recent gesloten tabbladen sneller weer openen. Er zit ook een nieuwe privé modus in, waarmee je NSFW-websites kunt bezoeken. Of websites waarvan je niet wil dat ze in je browsergeschiedenis staan, zodat Google met die info aan de haal kan gaan. Toch is de privémodus in Safari niet zo privé als je zou willen.

safari prive browsenIn iOS 7 zat ook al een privémodus voor Safari. Je werd daarbij doorgeschakeld naar een aparte set tabbladen. Als je klaar was met privébrowsen kreeg je een melding om al die geopende tabbladen te sluiten. In iOS 8 is die melding niet meer aanwezig. Je hoeft alleen op een knopje te drukken om Privé in en uit te schakelen en de browser hoeft niet te switchen naar een speciale modus.

Opent iemand Safari op jouw iPhone en wil hij/zij ook even privé rondneuzen op internet, dan krijgt die persoon al jouw eerder bezochte websites te zien. De tabbladen worden niet meer automatisch gesloten. Wil je dit voorkomen, dan zul je elk tabblad moeten sluiten, zodra je de privémodus verlaat.

Via: Reddit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2014, 11:45
Categorie iOS
Onderwerpen privacy, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.