Privé-foto’s waren bij Instagram niet altijd privé

Heb je foto's gemaakt met de app Instagram? Let dan goed op: als je profiel niet altijd op 'private' stond, waren sommige foto's tot afgelopen weekend openbaar.

instagram-iphone-koffieGebruik je de app Instagram en heb je je account standaard op ‘private’ staan? Dan waren sommige van je foto’s wellicht alsnog door anderen te bekijken: uit onderzoek van Quartz blijkt dat foto’s tot afgelopen weekend openbaar te zien waren, ook als je profiel was afgeschermd. Inmiddels is het privacyprobleem door Instagram opgelost.


Het ging hierbij specifiek om foto’s die je hebt geplaatst toen je account nog op ‘public’ stond. Die foto’s waren wel onzichbaar gemaakt, maar niet afgeschermd. Dat wil zeggen dat iedereen met de link er tot afgelopen weekend gewoon bij kon, zelfs nadat je het profiel privé had gemaakt. Oh, en heb je de foto’s die je toen maakte tegelijkertijd met Instagram ook op Facebook, Twitter of Foursquare gezet? Dan waren de foto’s ook op Instagram via de link te bekijken.

De vondst is met name opmerkelijk omdat je nergens in de handleiding van Instagram kunt terugvinden dat de online foto-dienst dit deed.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 januari 2015 om 17:00
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.