Prisma-app - bewerkte foto's

Prisma tovert ook video’s (en binnenkort gifjes) om in artistieke kunstwerken

Populaire foto-app Prisma maakt nu ook artistieke kunstwerken van je video's, al is het aantal filters nog wat beperkt. Maar binnenkort volgt ondersteuning voor meer filters en gifjes.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Eerder dit jaar werd het al min of meer aangekondigd. De populaire foto-app Prisma (link), waarmee je je foto’s tot artistieke afbeelding omtovert, zou ook ondersteuning krijgen voor video’s. Inmiddels is de update die dit mogelijk maakt beschikbaar in de App Store.

Prisma-app - bewerking voor en na

Prisma: negen nieuwe videofilters

De nieuwe videofilters van Prisma werken op een soortgelijke manier als die voor foto’s. Je kiest een video uit je filmrol of je kan vanuit de app zelf een video van maximaal 15 seconden opnemen en die van een van de vele filters voorzien. Afhankelijk van de lengte van je filmpje en de snelheid van je apparaat kan dit wel even duren. Een iPhone 7 doet het in zo’n 30 seconden, maar heb je nog een iPhone 6 dan moet je even een paar minuten geduld hebben voordat je video van het gewenste filter is voorzien.

Testing #prismavideo #nice #france #ニース

A video posted by oktko (@oekatakeo) on

Prisma iPhone nieuw openingsschermPrisma iPhone video filters

Het aantal videofilters is wel iets beperkter dan die voor foto’s, maar daar komt binnenkort verandering in. In totaal kun je nu kiezen uit negen verschillende stijlen met namen als ‘Candy’, ‘The Scream’ (naar het gelijknamige schilderij) en ‘Gothic’. In augustus verscheen er nog een update van Prisma waardoor je de fotofilters grotendeels offline kan toepassen. Dat geldt ook voor de nieuwe videofunctie. Dit was waarschijnlijk al ter voorbereiding op de nieuwe videofilters, want het verwerken hiervan gebeurde voorheen op de servers van Prisma.

Prisma en gifjes

Prisma heeft het openingsscherm van de app meteen ook een opfrisbeurt gegeven. Je wisselt nu eenvoudig met één tik tussen de foto- of video-functie en met een handige veegbeweging naar boven heb je meteen toegang tot je filmrol. Binnenkort komen er nieuwe filters voor zowel foto’s als video’s en er zit ook nog een nieuwe functie in de pijplijn: gifjes. “Zeer binnenkort” wordt het mogelijk om ook een eigen draai aan deze geanimeerde afbeeldingen te geven.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 07 oktober: Enkele voorbeelden toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2016, 14:16
Categorie Apps
Onderwerpen kleurenfilters, prisma, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.