google-maps-nachtmodus

Google Maps vernieuwt widgets voor openbaar vervoer en reistijden

Google Maps voor iOS is bijgewerkt voor iOS 10 met vernieuwde widgets voor openbaar vervoer en reistijden. Ook nieuw is het plaatsen van foto's bij reviews en de extra informatie over plaatsen, zoals sfeer en voorzieningen.

Google heeft de officiële Google Maps-app (link) voorzien van een update. Nieuw hierin is dat je foto’s bij reviews van plaatsen kunt uploaden en beschrijvingen van plaatsen, zoals een restaurant, in de app kunt bekijken. Verder heeft de app nu volledige ondersteuning voor iOS 10 en in het bijzonder voor de nieuwe widgets in het Berichtencentrum.

Google Maps: nieuwe iOS 10-widgets

In iOS 10 heeft Apple de widgets voor het Berichtencentrum opnieuw ontworpen en met deze update maakt Google Maps daar voortaan ook gebruik van. Met de opnieuw ontworpen widget voor Openbaar vervoer zie je bijvoorbeeld meteen welke bus- of tramhaltes er bij jou in de buurt zijn en hoe laat je bus of tram vertrekt. Om meer haltes en vertrektijden te zien klap je de widget eenvoudig uit en met één tik brengt de widget je naar Google Maps om je route verder uit te stippelen.

Google Maps iOS 10 widgets

Daarnaast is er nog een tweede widget die van een nieuw uiterlijk is voorzien. Dit is de reistijden-widget. Hiermee zie je in één oogopslag hoe lang het duurt om thuis of op je werk te komen. Als je tenminste deze locaties in Google Maps hebt aangeven. Google Maps houdt daarbij ook rekening met eventuele vertraging. Of je nou met de auto gaat of met het openbaar vervoer. Vanuit de widget kun je in de Google Maps-app meteen je route uitstippelen.

Foto’s bij reviews en meer informatie bij locaties
Ook nieuw is de mogelijkheid om foto’s te uploaden bij reviews die je in Google Maps plaatst. Als je een restaurant hebt bezocht. Dat maakt zo’n review niet alleen veel visueler, maar het zorgt er ook voor dat de foto’s bij plaatsen up-to-date blijven. Ten slotte krijg je ook meer informatie bij locaties te zien, bijvoorbeeld over de sfeer, wat het aanbod van een restaurant is en over eventuele voorzieningen zoals Wifi.

Google Maps beschrijvingenGoogle Maps beschrijvingen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2016, 11:46
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, openbaar vervoer, reizen
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.