Prisma-app - bewerking voor en na

Populaire Prisma-app maakt binnenkort ook kunstwerken van je video’s

De populaire foto-app Prisma waarmee je van je foto's ware kunstwerken kunt maken, laat je binnenkort ook effecten aan video's toevoegen.
Sjoerd Reitsma - · Laatst bijgewerkt:

De populaire foto-app Prisma, waarmee je van je foto’s ware kunstwerken kunt maken, laat je binnenkort ook effecten aan video’s toevoegen. Dat heeft medeoprichter Alexey Moiseenkov in een interview gezegd. Met 16,5 miljoen downloads voor iOS en een recente release voor Android kan het echter nog even duren voordat deze functie in de app beschikbaar is. De app is zo populair dat de servercapaciteit eerst flink moet worden opgeschroefd.


Prisma-app - bewerking voor en na

Prisma voor video

Met Prisma kun je foto’s bewerken met speciale filters. Dit zijn echter geen filters zoals je die kent van Instagram, maar een speciaal algoritme dat de foto compleet opnieuw opbouwt, gebaseerd op neurale netwerken. Dit alles gebeurt op de servers van Prisma en vereist daarom ook een internetverbinding. Het kan soms even duren, maar je krijgt er wel een kunstwerk voor terug. Op Instagram en Twitter worden de beelden massaal gedeeld. Wij maakten eerder een overzicht met toffe foto’s die je kunt maken met Prisma.

Binnenkort kun je met Prisma ook je video’s bewerken

Volgens medeoprichter Alexey Moiseenkov wordt er gewerkt aan een nieuwe optie waarmee gebruikers ook korte video’s kunnen bewerken met de speciale effecten. De techniek is klaar, maar de serverinfrastructuur moet eerst worden aangepast voordat deze gereed is om de complexe algoritmes ook aan video’s toe te kunnen voegen. Ook de capaciteit kan een probleem vormen. Prisma staat inmiddels in zo’n 77 landen in de Top 10 van de App Store en verscheen recent ook voor Android. Gebruikers krijgen nu soms een melding te zien dat een foto niet bewerkt kan worden, omdat de server te druk wordt bezocht. Prisma heeft naar eigen zeggen inmiddels 650 miljoen foto’s verwerkt.

Prisma-app - bewerkte foto's

Verdienmodel
De makers werken inmiddels ook aan een verdienmodel voor de app, in de vorm van betaalde filters. Bedrijven kunnen een filter sponsoren om zo hun merk te promoten. Zo zijn er naast de 28 reguliere filters momenteel 2 gesponsorde filters, van Palmolive en autoverhuurbedrijf Gett.

De videofunctie van Prisma komt naar verwachting over een paar weken beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.