Prisma-app - bewerking voor en na

Foto-app Prisma werkt nu offline en steunt goede doelen

Gratis foto-app Prisma laat je de meeste filters nu toepassen zonder internetverbinding. Ook nieuw zijn 'charity filters' waarmee je met een kleine bijdrage aan een goed doel doneert.

De populaire foto-app Prisma (link) is nu ook zonder internetverbinding te gebruiken. De app laat je met ingang van de laatste update (2.4) het merendeel van de artistieke filters rechtstreeks op je iPhone toepassen. Ook nieuw is de toevoeging van goede doelen-filters.

Prisma-app - bewerking voor en na

Prisma offline gebruiken

Kort na de introductie zorgde de populariteit van Prisma er voor dat het toepassen van filters erg traag kon zijn. Een slim algoritme bewerkte de foto’s rechtstreeks op de servers van het bedrijf en stuurde die vervolgens terug naar de iPhone-app. Met deze wijziging lijkt Prisma dan ook beter voorbereid op de toekomst.

Prisma helpt je goede doelen steunen

Hoe die toekomst er precies uit ziet weten we nog niet. Prisma is momenteel gratis te gebruiken en bevat geen in-app aankopen, maar sinds de laatste update zijn er wel nieuwe filters toegevoegd waarmee je een goed doel kan steunen. Voor 1 dollar kun je doneren aan de Elbi Charity, dat zich inzet voor kinderen in ontwikkelingsgebieden. Dat is overigens niet verplicht. Als je bijvoorbeeld het filter ‘Love’ toepast, krijg je de vraag of je geld wil doneren. Hiervoor word je doorgestuurd naar een aparte website. Het is niet gekoppeld aan een in-app aankoop waarmee je het filter vrijspeelt. Waarschijnlijk omdat Apple hiervan nog 30 procent krijgt en Prisma belooft dat de donatie volledig naar het goede doel gaat.

Prisma binnenkort met video

Ook kregen we eind vorige maand een klein tipje van de sluier opgelicht. Er wordt gewerkt aan een functie om ook korte video’s te kunnen voorzien van de vele artistieke filters. Al laat niet iedereen zich tegenhouden door deze beperking zoals blijkt uit onderstaande videoclip die volledig bestaat uit met Prisma bewerkte foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2016, 12:14
Categorie Apps
Onderwerpen foto's, prisma

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.