Wonderlust uitnodiging met iPhones

Reacties voor: Praat mee: bespreek hier de aankondigingen van het Wonderlust-event

Vandaag onthult Apple een hoop nieuwe producten, waaronder de iPhone 15 en de Apple Watch Series 9. Maar er is meer, veel meer! In dit artikel kun je daarover naar hartenlust discussiëren. Praat mee over Apple's iPhone-event van september 2023!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Apple Store update alert!

  2. Ik hoop dat het gewicht van de iphone 15 pro inderdaad een stuk lager wordt door het gebruik van titanium.

    Ik heb nu nog een XS (177 gram). Ik was van plan om naar de gewone iphone 15 te switchen puur vanwege het gewicht van de 13 en 14 pro, te zwaar naar mijn mening voor prettig dagelijks gebruik. Maar met de geruchten dat de pro uitkomt rond 188-190 gram… ik denk dat ik daar net mee kan leven voor alle features die je er dan bijkrijgt. Met name de 2 en 3x zoom en 120hz. Fingers crossed.

  3. @RobertvH: Is de nieuwe Watchface ook voor de ‘oude’ Ultra te gebruiken?

  4. Conclusie wat betreft apple watch: wachten op aanbiedingen van de apple watch ultra serie 1. Double Tap is slechts een gimmick. De applewatch bandjes zijn tot nu toe de grootste vernieuwing.

  5. Mag ik ook iets zeggen over de presentatie van het event zelf? Steve J. maakte in zijn tijd een grote sprong in informatieve promoties: niet lopen smijten met cijfertjes als CPU snelheden of MB opslag, maar met ‘snelle spelletjes op je scherm’ of ‘meer dan 10.000 liedjes opslaan’ . .. We lijken wel vergeten hoe verfrissend dit was.

    Daarnaast vind ik de stemmen vreemd ‘gedigitaliseerd’ vervormd klinken en de beelden onnatuurlijk ver uitgezoomd. Alleen als men straks onthuld dat dit event met iPhone 15 Pro is gefilmd, snap ik deze keuzes.

    Producten zelf? Matige vooruitgang wat mij betreft. Ik houd mijn iPhone 13 nog even…

  6. Vorige week een iPhone 14 Pro gekocht met korting. Na het zien van het event geen spijt van 🙂 Leuk wel dat het scherm nu op alle modellen hetzelfde is.

  7. Apple heeft de prijzen van de Apple watch in Europa met € 50,00 verlaagd en de Ultra zelfs met € 100,00. Waarschijnlijk vielen de verkopen van de Ultra in Europa tegen met zo’n stevig prijskaartje. Mooi kerstcadeau voor dit jaar

  8. Met de komst van de AirPods Pro 2 usb-c heeft Apple de oortjes weer de oude prijs van de AirPods Pro 1 gegeven. Namelijk 279 euro (AirPods Pro 2 Lightning waren 299 euro.)

  9. De vanafprijs van de pro max hebben ze netjes gehouden, ja alsnog veel geld weet het.

    M’n 13 inruilen dan valt het nog mee dus ga hem bestellen vrijdag.

  10. Zo jammer dat er geen zwarte Watch ultra zonder oranje accenten bij komt. Had mij ultra direct omgeruild.
    Verder zoals verwacht allemaal verbeteringen maar mij niet waard om m’n 13 pro Max in te ruilen.
    Had ook gehoopt op een nieuwe iPad Air zodat ik goedkoper een m1 versie kan bestellen maar helaas.

  11. Nu iets meer dan een jaar de 13 pro max tot tevredenheid. Natuurlijk ziet de 15 serie er gelikt uit en ik moet bekennen dat als ik nu bekijk hoe ik de 13 pro max gebruik dat ik eigenlijk net zo goed de standaard versie van de 15 serie zou kunnen gebruiken en dat ik dan niks mis t.o.v. mijn huidige toestel. Ook op foto gebied. Een stukje kleiner dan de max kan geen kwaad, ook voor het gewicht. Ik twijfel nog tussen het standaard model, die eigenlijk steeds aantrekkelijker word, of de Pro versie, maar het wordt niet op heel korte termijn gezien de leeftijd van mijn huidige toestel. Ergens in het voorjaar.

  12. Komt die losse AirPod Pro 2 oplaad case met USB-C ook los te koop? Zou graag alles met Lightning de deur uit doen en m’n oplaad case omwisselen.

  13. Vreemd dat er zo’n hype werd gemaakt op de watch over duim en wijsvinger knijpen. Zowel mijn vorige watch 6 als mijn huidige ultra 1 kunnen dit ook herkennen. Dus, komt dit ook ‘officieel’ naar ultra 1 en andere watches, zonder die lelijke blauwe rand om het scherm?

    Hopelijk krijgt de ultra 1 ook de nieuwe wijzerplaat met de meeste complicaties/info ooit.

    Hopelijk kun je met ambient sensor op ultra ook automatisch switchen naar rode nacht wijzerplaat (liefst op alle wijzerplaten).

    Iphone 14pro is min of meer identiek aan iphone 15. Zou die dan ook de mogelijkheid krijgen achteraf scherpstelling van foto’s the kunnen aanpassen, en 6x te zoomen met de 3x lens door meer pixels in te zetten (beide zelfde A16 processor en 48mpix csmera sensor.

    Tot slot, de lightning magsafe battery back (mijn favo gadget op vakantie) is verdwenen uit de Apple store. Geen usb-c versie.

  14. De iPhone 15 Pro Max is zeker mooi, heeft interessante specs (vooral de camera) en zou een waardige opvolger kunnen zijn van mijn 12 Pro Max. Hier ga ik eens even goed over nadenken. Voor de vorm vrees ik, want in gedachten heb ik hem al 😋

  15. Van de Apple Watch Series 9 verwachtte ik al een prestatie-increase. Ik zie wel betere samenwerking met Homepod Mini in de presentatie van vandaag terug en de opties die o.a. door de vernieuwde Ultrawideband chip worden geboden (Apple lijkt hier de naam U2 chip te vermijden 😉 . Alleen vraag ik me nog even af of dit technisch niet mogelijk moet zijn met de U1 chip en gewoon een WatchOS 10 feature had kunnen zijn. Blijf ik langer bij mijn Apple Watch Series 6? En waarom zou de Apple Watch Series 10 een speciaal ding worden, waar ik me niet kan bedenken dat dit net zo groot zou worden als een “one more thing” wat de iPhone wel had? Vragen die ik voor mezelf nog moet beantwoorden, waar ik langere tijd een upgrade naar een RVS model overweeg.

    De Apple Watch Ultra spreekt mij niet aan. De tweede generatie doet mij weinig enthousiast maken waar ik verwacht niet de enige te zijn. Mogelijk dat daar volgend jaar iets spannends mee gedaan wordt, of komt er wellicht dan een ultieme X editie. Waar de eerste Apple Watch eigenlijk pas in 2015 te koop was en daarom vanuit mijn visie in 2025 pas 10 jaar is.

    De reguliere iPhone 15 heeft de verwachtingen uit geruchten grotendeels waargemaakt. 2x optische zoom, wat mijn iPhone 14 niet heeft, doet mij denken dat ik of een jaar te vroeg heb geüpdate. Ik wilde toch een lichter toestel maar heb daarbij de telelens laten varen (die ik in mijn iPhone 11 Pro nog wel had met 2x optische zoom, en daarmee mooiere portretfoto’s maakte).

    Nu worden de iPhone 15 Pro modellen lichter en bieden nog veel meer mooie updates, en zijn de prijzen ten opzichte van de iPhone 14 Pro modellen vorig jaar gedaald. Het geheel van 187 gram in een mooie titanium behuizing en alle cameraverbeteringen maken me heel enthousiast.

    De stap te stoppen met leren accessoires vind ik een goede zet voor het milieu. Ik verwacht dat de nieuwe polyester/nylon zullen voldoen. Ik ben er benieuwd naar!

    Van de afwezige producten aas ik nog op een nieuwe iPad mini. Ik vermoed dat deze voorzien wordt met een A17 chip, maar dat Apple eerst de iPad Pro wil uitbrengen met de M3 chip, waarbij de iPad Pro de eerste iPad moet zijn met 3nm chip. Dat dit alles pas in 2024 gaat komen respecteer ik dan wel.

    Dat Apple nog even wacht met USB-C op overige AirPods en andere accessoires begrijp ik helemaal. Dat er een USB-C naar Lightning dongel van 29,99 dollar op de markt wordt gebracht vind ik lachwekkend. Met al die hoeveelheden USB-A/USB-C naar Lightning/USB-C kabels die door de jaren heen bij Apple producten geleverd zijn, lijkt me dat je daar nog jaren genoeg voorraad van moet hebben liggen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.