thinkapps_spotify

Zo kunnen populaire apps op de Apple Watch eruit zien

Ontwikkelaars gaan hun apps aanpassen voor de Apple Watch. Hoe zouden populaire apps zoals YouTube, Facebook en Tinder eruit kunnen zien?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De Apple Watch stelt heel andere eisen aan apps dan we op de iPhone gewend zijn. Er draait geen iOS op, maar Watch OS. Het scherm is veel kleiner. En we moeten apps op een andere manier gaan bedienen, namelijk met de digitale kroon, het draaiknopje aan de zijkant. Hoe zouden jouw favoriete apps er straks op de Apple Watch uitzien? De ontwerpers van de Thinkapps-community zijn alvast aan de slag gegaan.

Facebook Messenger

thinkapps_messenger
Bij deze app bleek het niet zo verstandig om de chatgesprekken in praatballonnen af te beelden. Ze waren daardoor niet meer goed leesbaar. De ontwerper heeft er daarom voor gekozen om alleen de tekst te laten zien en een interface waarmee je aan de hand van fotootjes kunt zien met wie je gesprekken voert.

Moves

thinkapps_moves
Moves past volgens de ontwerper perfect bij de Apple Watch. De ronde bolletjes zijn klein genoeg om op het horlogescherm te laten zien en zelfs de statistieken zijn goed af te lezen. Een omzetting naar de Apple Watch zorgt ervoor dat de functionaliteit van de iPhone-app bijna 1-op-1 kan worden overgenomen.

YouTube

thinkapps_youtube
We gaan van het ene uiterste naar het andere: YouTube-filmpjes kijken lijkt nou net niet de meest ideale toepassing voor de Apple Watch. Veel te klein scherm. Maar toch heeft de ontwerper geprobeerd om alle functies in een horlogeschermpje te proppen.

Skype

thinkapps_skype
Skype is natuurlijk ook prima geschikt om op het Apple Watch-scherm te gebruiken, vooral als het om telefoongesprekken gaat. Laat een foto van de beller zien, met twee knoppen om het gesprek aan te nemen of af te wijzen en je bent klaar.

Spotify

thinkapps_spotify
De bedenkers van dit concept hebben erover nagedacht. Op elk scherm is er een primaire actie en een secundaire actie die je met veegbewegingen kunt bereiken.

Bij ThinkApps zijn ook concepten te zien voor Yelp, Uber, Beats Music, Tinder en meer. Bij Tinder waren er zelfs twee voorstellen: de eerste gebruikt cirkels voor foto’s, waarmee je op de gebruikelijke manier kunt swipen. Bij het andere idee voer je de bediening uit via een menu, dat lijkt op het Bedieningspaneel: vanaf de onderkant komen de opties in beeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2014, 16:29
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, design

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.