Cosmo en Puppy iKids iPad

iKids: Gloeiend Goed, Mijn Sprekende Avatar en meer

Elke zondag zetten we bij iCulture de leukste apps voor kinderen op een rij. Gloeiend Goed wil kinderen en ouders weer dichter bij elkaar brengen!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Cosmo en Puppy iKids iPadElke zondag zetten we bij iCulture de leukste nieuwe apps voor kinderen (en psst, ook voor jullie hoor, ouders), op een rij in de iKids. Deze week slaan we de allerkleinsten echter even over. Met Mijn Sprekende Avatar kan je zelf een poppetje van een stem voorzien, Cosmo & Puppy is een schattig ogend spelletje in de ruimte en Gloeiend Goed is een nieuwe app van nederlandse bodem die kinderen en ouders dichter bij elkaar wil brengen.

Gloeiend Goed brengt gezin dichterbij elkaar

iKids Gloeiend Goed iPadGloeiend Goed is een iPad-app die je maar net moet aanspreken. Je zou de Nederlandse applicatie misschien kunnen wegzetten als zweverig, maar misschien past ie ook wel precies in je straatje. De app heeft als doel ouders en kinderen weer met elkaar te laten praten aan tafel. Twee tot zeven gezinsleden maken een ‘fonkelmannetje’.

De fonkels die door de app worden gekozen, worden uitgedaagd over een gegeven onderwerp te praten. De applicatie legt daarbij de nadruk op complimenten. Waar is de ander goed in? Zijn er verbeterpuntjes? Waar mag de ander trots op zijn? De app wil je helpen iedereen het nieuws van de dag te laten delen en volgens ontwikkelaar MoleMann Mental Health is ie vele weken te gebruiken, voor ‘fonkels’ van elke leeftijd. De tekenstijl is net zo origineel als de app.

Mijn Sprekende Avatar: filmpjes inspreken

iKids Mijn Sprekende AvatarMijn Sprekende Avatar is een applicatie van ontwikkelaar BuddyPoke en richt zich op kinderen van 9 tot 11 jaar, als we de App Store-omschrijving mogen geloven. Hij wordt wel een stuk leuker voor kinderen met toegang tot sociale netwerken als WhatsApp, Instagram, Facebook of Tumblr, moeten we daaraan toevoegen.

Mijn Sprekende Avatar is namelijk een applicatie waarin je eerst een cartoonesk poppetje maakt. Je kiest de kleur, het haar, de ogen en kleding. Dan kies je een decor en kan je een boodschap van 15 seconden inspreken, precies afgestemd op de duur van filmpjes op Instagram. De lippen van de avatar bewegen mee met de boodschap en om je eigen bericht kracht bij te zetten, kies je daarnaast een emotie voor je poppetje. Stiekem wil Mijn Sprekende Avatar trouwens ook een volwassener publiek aantrekken, gezien de u-vorm in de App Store.

Cosmo & Puppy: hondje redden

Als Cosmo op een dag wakker wordt, is zijn hondje spoorloos verdwenen en gaat hij de mogelijke aliëndaders meteen achterna in zijn raket. Met dat excuus red je Puppy in liefst zestig verschillende levels, waarin je aan een touw bungelt om het hondje te bereiken. Met pijltjes omhoog en omlaag stuur je het touw bij, richting aangeven doe je met links en rechts.

De levels in Cosmo & Puppy zijn niet groter dan het scherm zelf, dus de ene keer zijn ze wat verder uitgezoomd dan de andere keer om alles in beeld te brengen. Het spelletje kan soms frustrerend zijn, maar de tekeningen van de Russische Oleg Pichugin zijn altijd vrolijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:53
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.