Politieagenten en artsen gebruiken iPhone al zakelijk

Politieagenten en artsen zijn al overstag, nog voordat de zakelijke functies voor de iPhone beschikbaar zijn. Zo'n 1.000 politiemedewerkers en 20 artsen gebruiken de iPhone tijdens hun werk. Maar bananenmerk Chiquita ziet er liever vanaf.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Arts en iPhonePolitieagenten in het district Columbia zijn begonnen met een grootscheepse veldtest: zo’n duizend medewerkers gaan straks met een iPhone de straat op. Ook in een ziekenhuis in Houston gebruiken inmiddels 20 artsen een iPhone om informatie over patiënten op te zoeken. “Zolang de beveiliging goed is geregeld maakt het ons niet uit wat ze gebruiken” zegt de senior systeemanalist van dit ziekenhuis. Het zijn twee voorbeelden die in een artikel op MacWorld worden genoemd, waaruit blijkt dat de iPhone gaandeweg steeds meer het bedrijfsleven verovert.

In het artikel komen ook een aantal analisten aan het woord, die duidelijk maken dat Apple zich met de komende Exchange-ondersteuning nadrukkelijk op het bedrijfsleven richt. Maar niet alle bedrijven zijn meteen om: CIO Manjit Singh van bananenmerk Chiquita zegt: “Wij zijn een Blackberry-club en ik denk niet dat de iPhone iets nieuws brengt. Het levert een fantastische gebruikerservaring op, maar dat is alles.” CTO Vivek Kundra van het politiedistrict is heel wat enthousiaster en de kosten van het toestel (zo’n $400) vallen ook wel mee. Op dit moment worden 80% van de telefoongesprekken mobiel gevoerd. Kundra is daarom van plan om de vaste lijnen af te sluiten. Kundra rekent er ook op dat de iPhone voor een veel hogere productiviteit zorgt.

Meer info: Macworld
Via: michke

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2008, 17:27
Categorie Achtergrond
Onderwerpen gezondheid, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.