‘Apple heeft werknemers en technologieën van muziekplatform Omnifone overgenomen’

Apple heeft niet het hele bedrijf Omnifone overgenomen, maar slechts enkele werknemers en technologieën. Het zou gaan om in totaal zestien voormalig Omnifone-medewerkers en enkele technologieën van het muziekplatform.

In juli circuleerde het gerucht dat Apple het bedrijf Omnifone overgenomen had. Apple zou interesse hebben in dit muziekplatform nadat het eerder failliet gegaan was. Nu blijkt dat Apple niet het hele bedrijf, maar wel enkele medewerkers en technologieën overgenomen heeft.


Omnifone

Werknemers Omnifone werken nu bij Apple

Apple zou in ieder geval 16 werknemers die eerst bij Omnifone werkten op de loonlijst hebben staan. Deze zestien voormalig Omnifone-werknemers hebben hun LinkedIn-profiel aangepast, waarop nu te zien is dat ze werkzaam zijn bij Apple. Deze medewerkers zouden bij Apple nu onder andere werken aan apps en iTunes. Over de techniek die Apple overgenomen heeft van Omnifone, is minder bekend. Het muziekplatform bezit meer dan vijftig patenten, zoals streaming en het downloaden van muziek. Sommige technieken zouden al toegevoegd zijn aan Apple Music en iTunes.

Bekijk ook

'Apple zit niet achter overname muziekplatform Omnifone'

Apple zit niet achter de overname van muziekplatform Omnifone, dat muziekdiensten verzorde voor Sony, Samsung en BlackBerry.

Omnifone is een zogenaamde white label provider. Het bedrijf leverde een muziekdienst, maar niet onder eigen naam. Klanten waren onder andere Samsung, Blackberry en Sony, maar door het vertrek van die bedrijven ging Omnifone failliet. De betrokkenheid van Apple zou dus niet gaan om een complete overname of samenwerking zoals andere bedrijven hadden, maar slechts om het overnemen van technologieën en het talent. Omnifone opereerde vanuit Londen.

Het lijkt er dus op dat Apple met de expertise van de voormalig Omnifone-werknemers Apple Music en haar andere muziek-activiteiten verder wil verbeteren. Apple Music bestaat pas anderhalf jaar, maar is nu al een belangrijke inkomstenbron voor Apple. Het afgelopen kwartaal kwam 24% van de inkomsten van Apple van diensten zoals Apple Music, waardoor het een groter aandeel had dan de Mac.

Bekijk ook

Apple Music: alles over Apple's eigen streamingdienst voor muziek

Apple Music is de streaming muziekdienst van Apple. De muziekcollectie van Apple Music bestaat uit miljoenen nummers waar je onbeperkt naar kan luisteren. Lees alles over de prijs, het muziekaanbod en de plus- en minpunten van Apple Music in dit overzicht.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.