Pokemappie Albert Heijn

Albert Heijn speelt in op Pokémon-gekte met Pokémappie

Albert Heijn speelt in op de Pokémon-gekte met Pokémappie: een kaart waarop je kunt zien welke Pokémon zich schuilhouden in de AH-winkels.

We hebben een wilde week achter de rug op het iCulture-hoofdkwartier. In een paar dagen is het leven van heel wat mensen veranderd – ook in Nederland spelen al 1,3 miljoen mensen Pokémon Go. Geen wonder dat allerlei bedrijven er handig op in proberen te spelen. In Nederland heeft Albert Heijn een actie bedacht: op Pokemappie.nl kun je zien in welke supermarktfilialen Pokémon te vinden zijn.


Pokemappie op de kaart

Albert Heijn + Pokémon Go = Pokemappie

De supermarktketen informeerde gisteren het personeel al over de actie. “We zijn tenslotte gek op spaar- en verzamelacties”, schrijft AH. “Albert Heijn wil fans helpen om zoveel mogelijk Pokémon te verzamelen. Daarom hebben we Pokémappie gemaakt: een website waarmee je kunt zien welke Pokémon er bij jouw Albert Heijn-winkel te vinden zijn.” Pokémappie.nl ging vrijdagavond online en wordt gevuld met input van gebruikers. Spelers kunnen namelijk ook Pokémon toevoegen die ze in een AH-winkel hebben gezien.

Maar daar blijft het niet bij: in elk filiaal gaat Albert Heijn een ‘Pokémon Master’ aanwijzen, een medewerker die de game zelf speelt en tips kan geven aan zoekende klanten. Vulploegmedewerkers helpen je vanaf vandaag niet alleen meer met het vinden van koffiemelk en bruine bonen, maar ook met het vinden van Pokémon. De Pokémon Master in elk filiaal moet het allemaal in goede banen gaan leiden, zodat de gewone klanten ook nog gewoon in de winkel terecht kunnen om hun boodschappen te doen.

Overigens zijn er in de AH-filialen niet meer Pokémon te vinden dan bij andere supermarktketens, tenzij een Drowzee toevallig een pak zakdoekjes nodig heeft. Maar de AH Pokémon Master kan natuurlijk wel op bepaalde momenten Lures plaatsen om wat extra volk te trekken. In de VS is al een verhaal opgedoken van een pizzeria die voor $1,19 per uur meer klanten dan ooit wist te trekken.

Maak van Pokémon Go je dagelijkse werk

Ook waren er verhalen van mensen die hun baan hebben opgezegd om fulltime te kunnen pokémonnen. Belachelijk? Welnee! Een goed account levert geld op en al die mensen kunnen aan de slag bij bedrijven zoals Albert Heijn, die met marketingcampagnes een slaatje willen slaan uit de Pokémon-gekte. Een Amerikaanse vacaturesite zoekt al Pokémon-experts die de beginners op weg moeten helpen.

Die heb je als iCulture-lezer natuurlijk niet nodig, want we hebben tips hoe je Pokémon Go kunt installeren, beginnerstips voor Pokémon Go en voor mensen die de game al onder de knie hebben een flinke hoeveelheid tips voor gevorderden om een Pokémon Go Master te worden – zonder dat je je voor de vulploeg hoeft aan te melden.

Bekijk ook

Yes! Pokémon Go nu officieel beschikbaar in Nederland en België

Pokémon Go is vanaf nu officieel beschikbaar in Nederland en België. Daardoor kun je de game nu veel makkelijker installeren met je Nederlandse of Belgische App Store-account, zonder omwegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.