iCulture iKids logo

iKids week 28: Word wakker met Shrek, Talking Tom Gold Rush en Rodeo Stampede

In deze iKids gaan we paardrijden in Rodeo Stampede, leren we opstaan met Shrek en zijn vrienden en gaan we een wilde achtervolging meemaken met de pratende kat Talking Tom.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoOpstaan is voor de meeste kinderen geen probleem; ze rennen al door het huis terwijl jij je nog even wilt omdraaien. Maar het aanleren van de gewoontes zoals ontbijten en tandenpoetsen kan soms nog wel wat hulp gebruiken daarvoor komen Shrek en zijn vrienden je helpen in de nieuwe app ‘Word wakker met Shrek en zijn vrienden’ (link). Fans van de pratende kat Talking Tom kunnen nu een wild avontuur beleven met achtervolgingen in Talking Tom Gold Run (link). En kinderen vanaf vier jaar leren paardrijden in Rodeo Stampede (link). Als dat maar goed gaat…

Word wakker met Shrek en zijn vrienden

Ontwikkelaar Fox en Sheep heeft voor de allerkleinsten een vrolijke begin-aan-je-dag app uitgebracht, met een babyShrek en zijn minivrienden in de hoofdrol. Naast het groene monstertje spelen bijvoorbeeld draakje Tandloos uit ‘Hoe tem je een draak’ en pandabeer Po uit ‘Kungfu Panda’ een rol in het verhaal, waarin kinderen tot 5 jaar oud de jonge versies van bekende Disneyfiguren helpen met opstaan. Begin met tandenpoetsen, maak dan het ontbijt klaar en vergeet niet een tas voor de geestige beesten in te pakken.

NS Kids-app: station

Deze applicatie is duidelijk een ochtendvariant op bestaande apps van dezelfde ontwikkelaar, zoals het succesvolle Slaap Lekker en Slaap Lekker Circus, maar dan voor kinderen die moeite hebben met wakker worden. De fraai geanimeerde app is redelijk aan de prijs, maar wij kunnen ons goed voorstellen dat sommige kinderen inderdaad vrolijker aan de dag beginnen in het gezelschap van een klein Shrekje.


Talking Tom Gold Run

Tom, je weet wel, de kat die je altijd napraat, heeft sinds kort een meer uitdagende rol dan napapegaaien. In zijn nieuwe app Talking Tom Gold Run gaat hij samen met zijn poezenvrienden achter een boef aan die zijn spullen steelt. Deze slinkse wasbeer is nogal hebberig, maar niet kieskeurig: de ene keer sleept hij in het geniep een koelkast naar buiten, de andere keer een spiegel of een oude surfplank van Tom. Daarna is het een kwestie van erachter aan rennen om de achtervolging in te zetten.

De wasbeer is snel, maar verliest onderweg een heleboel goudblokken waarmee Tom een mooier (en beter beveiligd) huis kan bouwen. Tijdens de sprint moeten er zo veel mogelijk wegversperringen worden ontweken, waaronder auto’s die in tegengestelde richting op je af komen rijden. Dat is een zeker een flinke uitdaging, maar niet onmogelijk.

Kleine kanttekening: als ouder moet je wel weten dat dit een commerciële app is. Door reclames te bekijken verdien je punten en af en toe verschijnen ineens aanmoedigingen om ook eerdere applicaties van de ontwikkelaar te installeren. Of dit renspel deze sporadische opdringerigheid waard is zal per persoon verschillen.


Rodeo Stampede

Rodeo Stampede leert kinderen van 4 jaar en ouder de kneepjes van het rodeovak. In de app moeten ze als een echte cowboy op een buffel stappen en over de savanne racen, maar net voordat ze eraf worden gegooid naar een ander dier overspringen. Wanneer je voor het eerst op de rug van een bepaalde diersoort zit kan je een vrolijke foto laten maken en het beest toevoegen aan jouw eigen dierentuin. Naast buffels zijn er ook zebra’s, tijgers, olifanten en beren te bedwingen.

De besturing van Rodeo Stampede is in het begin even wennen, maar de app als geheel zit goed in elkaar. Kies de juiste dieren op het juiste moment en probeer een zo groot mogelijke afstand af te leggen zonder te vallen. Op dit moment valt alleen nog in de savanne te spelen, maar in de toekomst worden gelukkig meer landschappen aan deze leuke app toegevoegd.


NS Kids-app: station

NS KidsApp (adv)

Ga je tijdens de zomermaanden een dagje weg met de trein, dan moet je zeker de NS KidsApp eens proberen. Treinreizen wordt namelijk nog leuker met deze app, waarin kinderen allerlei opdrachten uitvoeren, samen met papa, mama en de andere reisgenoten. Beleef gekke avonturen met de monsters Oei en Knoei, maak een video waarin jezelf de hoofdrol speelt en… jonge kinderen reizen gratis met de trein.

Lees verder: Treinreizen wordt nog leuker met de NS KidsApp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:50
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.