Pokemon Go Holiday Box

Welke Pokémon Go Holiday Box is de slimste aankoop?

Pokémon Go heeft Holiday Boxes: speciale pakketten met meerdere items. Maar zijn die wel de moeite waard? Wij rekenden het uit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Pokémon Go organiseert tijdens de feestdagen een speciaal evenement, waarbij je vaker Bulbasaur, Charmander, Squirtle en baby-Pokémon tegenkomt. Ze hebben ook drie verschillende Holiday Boxes toegevoegd, maar zijn die wel de moeite waard?

Pokemon Go Holiday Box

Pokémon Go Holiday Box: meerdere items met korting

Je krijgt de komende dagen elke dag een gratis container voor eenmalig gebruik, waarmee je eieren kunt uitbroeden. Normaal moet je betalen voor dergelijke containers, dus dit is een leuke bijkomstigheid voor mensen die niet zoveel geld uitgeven in de game. De gratis Incubators hebben nog een ander voordeel: je hebt tijdens de kerst meer kans dat er zeldzame baby-Pokémon uit de eieren komen. In de eerste week van januari heb je bovendien een grotere kans op starter-Pokémon, namelijk Charmander, Squirtle en Bubasaur. Ook hun evoluties zul je vaker tegenkomen en de Lure Modules zullen 60 minuten lang actief zijn, in plaats van de gebruikelijke 30 minuten.

Wat Niantic nog niet had aangekondigd, is dat ze een Sale hebben in de shop. Daarmee hopen ze dat je alle muntjes die je gaandeweg hebt verdiend met gymgevechten, inruilt voor items. In de winkel vind je de Special Box (250 muntjes), Great Box (550 muntjes) en Ultra Box (1500 muntjes). Vooral die laatstgenoemde kost een hoop geld. Is dat wel de moeite? We hebben het voor je uitgezocht.

Er zijn t/m 30 december drie pakketten te vinden in de shop:

Special Box

In deze box zitten 10 Great Balls en 2 Incubators voor 250 muntjes.

Great Box

In deze box zitten 20 Great Balls, 2 Incense en 4 Incubators voor 550 muntjes.

Ultra Box

In deze box zitten 20 Ultra Balls, 25 Incense en 6 Incubators voor 1500 muntjes.

Op het eerste gezicht levert zo’n Holiday Box een leuke korting op. Als je de genoemde items los zou moeten aanschaffen ben je meer geld kwijt. Maar dan moet je de items wel nodig hebben. Geld uitgeven aan Great Balls en Incense terwijl je nog genoeg in je tas hebt zitten, is weggegooid geld.

Er komen nog meer Holiday Boxes aan

Niantic heeft aangekondigd dat ze de komende dagen verschillende Holiday Boxes gaan aanbieden. De items in deze boxes bestaan uit Incense, Lure Modules, Lucky Eggs, Poké Balls, Great Balls en Ultra Balls.

Van 25 december t/m 30 december:

  • Special Box: 250 muntjes
  • Great Box: 550 muntjes
  • Ultra Box: 1500 muntjes

Van 30 december t/m 3 januari:

  • Bronze Box: 460 muntjes
  • Silver Box: 980 muntjes
  • Gold Box: 2480 muntjes

Tip: alleen Incubators nodig?

Gaat het je vooral om de Incubators, dan is de Special Box de beste optie.
Normaal kosten Incubators 150 muntjes per stuk, maar als je gebruik maakt van de Special Box kosten ze 125 muntjes per stuk. Dat is goedkoper dan in de Great Box, waar ze 137,5 muntjes per stuk kosten, als je er vanuit gaat dat je alle andere items niet nodig hebt. Helaas kun je de Incubators niet als bundel van 5 stuks of meer kopen (bij Lure Modules, Lucky Eggs en Incense kan dat wel), dus met de Special Box heb je geen miskoop.

Zit je niet te springen om Incense, dan is het bovendien slimmer om twee keer de Special Box (2×250 muntjes) aan te schaffen, dan de Great Box. Je krijgt dan namelijk dezelfde hoeveelheid Great Balls (20) en Incubators (4) en je bent 50 muntjes goedkoper uit.

Tip: alleen Lure Modules nodig?

Wil je vooral Lure Modules gebruiken, dan is het slim om nog even te wachten. In de huidige boxes zitten nog geen Lure Modules, terwijl Niantic wel heeft beloofd dat ze in de pakketten zullen zitten, dus ze zullen aanwezig zijn in de pakketten die Niantic na 30 december beschikbaar gaat stellen.

Bovendien zijn de Lure Modules in die periode twee keer zo lang actief, dus 60 minuten in plaats van 30 minuten. Heb je gaandeweg muntjes gespaard en wil je die zo slim mogelijk uitgeven, dan kun je je aankoop beter nog even uitstellen.

Tip: alleen Incense nodig?

Wil je vooral met Incense bezig, dan lijkt de keuze gemakkelijk: je moet de Ultra Box hebben. Daarin zit 25 Incense, dus zou je alle andere items verder negeren dan betaal je 60 muntjes per Incense. Maar wacht… je zou dezelfde hoeveelheid Incense ook gewoon via de shop kunnen kopen: 25 Incense kost namelijk 1250 muntjes en daarmee ben je goedkoper uit.

Als je meerekent dat je ook nog 6 Incubators (à 150 muntjes per stuk) en 20 Ultra Balls (niet lis te koop) erbij krijgt, dan is de Ultra Box wel weer goedkoper. Maar het blijft een hoop geld.

Pokemon Go Holiday Box

Het ligt er dus maar net aan hoe jij Pokémon speelt: gaat het om zoveel mogelijk stardust verzamelen met Incense, of wil je de nieuwe baby-Pokémon zo snel mogelijk verzamelen via de Incubators? Zijn je Ultra Balls op en wil je voorbereid zijn als er straks een Blastoise voor je neus staat?

Verder is het goed om te weten dat je normaal gesproken geen Great Balls en Ultra Balls kunt kopen. Je kunt ze alleen krijgen via Pokéstops, dus dat kan al de aankoop waard zijn.

Wat er in de Bronze Box, Silver Box en Gold Box zit is nog niet bekendgemaakt, maar gezien de prijs (oplopend tot 2480 muntjes) zal het om grotere hoeveelheden gaan. Op 30 december weten we meer.

Zo koop je een Pokémon Go Holiday Box

Je koopt een Pokémon Go Holiday Box door op de Pokéball onderin het scherm te gaan en op Shop te tikken. Tijdens de kerstdagen valt het icoon van de Shop extra op, omdat er een rood strikje omheen zit. Hopelijk heb je de afgelopen weken voldoende muntjes verzameld om meteen een aankoop te doen. Maar Niantic vindt het natuurlijk ook niet erg als je er geld tegenaan gooit. Je kunt meerdere Holiday Boxes aanschaffen.

De kans is groot dat door het aanschaffen van al die Holiday Boxes je rugzak of je opslagruimte volraakt. Ook dan kun je (in ruil voor 200 muntjes) uitbreiding kopen. Het alternatief is dat je weer eens kritisch door je collectie Pokémon heen gaat en weggooit wat je niet meer nodig hebt. Zo zou je Potions en Revives kunnen weggooien als je toch niet meedoet aan gymgevechten en kun je zwakke Pokémon aan de professor geven.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2016, 17:34
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.