Pokemon Go professor Willow

Zo transfer je meerdere Pokémon naar de professor in Pokémon Go

Hoe werkt het transfer van Pokémon naar de professor in Pokémon Go? In deze tip leggen we uit hoe je meerdere Pokemon transfereert in ruil voor candy.

Je hebt inmiddels talloze Pidgeys, Weedles en Caterpies gevangen in Pokémon Go, maar vraagt je af of je deze nu moet houden of inwisselen bij de professor. Een transfer naar de professor levert extra candy op en je maakt weer ruimte voor nieuwe Pokémon, maar je kunt het niet terugdraaien. Dus wat is slim, een transfer of niet?

Pokemon Go professor Willow

Wie is professor Willow?

Professor Willow is de persoon die je in het begin van het spel uitleg geeft, bijvoorbeeld over de Gyms. Om de professor te helpen met zijn onderzoek kun je gevangen Pokémon aan hem geven. In ruil daarvoor krijg je één Candy, die je kunt gebruiken om andere Pokémon te evolueren of een Power Up te geven. Als je eenmaal een Pokémon bij de professor hebt ingeleverd, krijg je die nooit meer terug. Denk dus goed na wat je wel en niet inwisselt.

In de Pokédex kun je altijd terugvinden hoeveel exemplaren je ooit van een bepaalde soort gezien en gevangen hebt.

Wanneer transfer ik Pokémon en wanneer niet?

Een transfer naar de professor kun je om een aantal redenen doen:

  • Je kunt geen Pokémon meer vangen omdat je opslag vol is. Dit gebeurt als je 250 Pokémon hebt verzameld. Heb je geen zin om muntjes uit te geven voor meer opslag, dan kun je de overtollige Pokémon.
  • Je hebt veel Pokémon van een bepaalde soort, die je toch niet allemaal kunt evolueren. Je hebt bijvoorbeeld 30 Zubat gevangen en te weinig Zubat Candy om ze allemaal te evolueren.
  • Je hebt meerdere exemplaren van een zeldzame Pokémon. Vaak kun je hiervan maar één exemplaar evolueren, dus dan kun je de zwakkere wegdoen.

Hieronder leggen we dit verder uit.

Zo werkt transfer van Pokémon

Een transfer naar de professor werkt als volgt:

  1. Tik op de Pokébal onderin het scherm en kies Pokémon.
  2. Tik op de Pokémon die je wilt inwisselen.
  3. Tik op de drie liggende streepjes en tik op Transfer.
  4. Je ontvangt nu één Candy, die je kunt gebruiken voor Evolve of Power Up.

Pokémon transfer naar professor

Of je er goed aan doet om een Pokémon naar de Professor te sturen hangt van een aantal factoren af. Welke Pokémon is het, hoeveel heb je er al? En welke Pokémon wil je laten evolueren?

Meerdere Pokémon transferen

Je kunt ook meerdere Pokémon tegelijk wegdoen. Dit werkt als volgt:

  1. Druk iets harder op de eerste Pokémon die je wilt wegdoen. Er verschijnt nu een groen blokje, zoals in de afbeelding.
  2. Tik nog meer Pokémon aan die op transfer naar de professor mogen.
  3. Ben je klaar, dan tik je onderin het scherm op Transfer en je krijgt Candy voor alle Pokémon.

Transfer meerdere Pokémon

Transfer van zeldzame Pokémon
Heb je een zeldzame Pokémon uit een ei gekregen of gevangen? Die wil je waarschijnlijk houden. Zolang je maar één hebt, weet je niet of je nog een sterkere variant tegenkomt. Het is toch zonde als je een Dragonite met CP 800 wegdoet, als je later alleen maar Dragonites met lagere CP’s tegenkomt? Kom je later een betere tegen, dan kun je de oude altijd nog transfers. Bewaar bij zeldzame Pokémon daarom altijd de sterkste. De zwakkere kunnen weg.

Transfer van gangbare Pokémon
Bij veel voorkomende Pokémon moet je strategie erop gericht zijn om zoveel mogelijk te evolueren. Het voordeel van evolueren is dat je een nieuwe Pokémon kunt toevoegen aan je Pokédex en dat hij veel sterker wordt. Bovendien krijg je hier veel XP voor, waardoor je dichterbij een volgend level komt.

Vang je nu veel dezelfde Pokémon, dan kun je ervoor kiezen om er een aantal naar de Professor te sturen en zo Candy te ontvangen.

Bij veel voorkomende Pokémon is dit zeker verstandig om te doen. Wil je bijvoorbeeld een Gyarados, dan heb je 400 Magikarp-Candy nodig. Om dat te verzamelen ben je wel even bezig, dus is het een goed idee om bijna alle gevangen Magikarp te transferen naar de professor. De twee Magikarps met de hoogste CP bewaar je om te evolueren, de rest wissel je in. Zo weet je zeker dat je een zo sterk mogelijke Gyarados krijgt. Dat evolueren doe je het beste als je een Lucky Egg hebt geactiveerd, want dan krijg je de maximale hoeveelheid XP.

Hetzelfde geldt voor andere Pokémon waar je veel Candy voor nodig hebt om te evolueren. Denk bijvoorbeeld aan Zubat, Polywhirl en Dragonair. Heb je 50 Candy nodig om een bepaalde Pokémon te evolueren, dan heeft het weinig zin om tientallen exemplaren te bewaren. Je kunt er toch maar een beperkt aantal evolueren. Zorg wel dat je de twee of drie sterkste bewaart voor het evolueren. Je kunt dit controleren door naar de CP te kijken en met de Appraise-tool.

Tik op de Pokébal en vervolgens op Pokémon om te zien wat je al hebt gevangen. Sorteer op Number # om te zien hoeveel Pokémon je van een bepaalde soort hebt gevangen en of je voldoende Candy hebt om er enkele te evolueren. Ook kun je op CP sorteren om snel Pokémon met lage CP’s weg te doen.

Een voorbeeld
Hieronder leggen we dit uit aan de hand van een voorbeeld. Stel dat je 6 Pikachu hebt. Zoals je ziet kost het 50 Pikachu Candy om er eentje te laten evolueren. Momenteel heb je nog maar 40 Pikachu Candy, dus je zult op korte termijn maar ééntje kunnen evolueren tot een Raichu. Je zou de zwakkere Pikachu met een CP onder 500 kunnen wegdoen. Ook zou je de zwakste Raichu kunnen wegdoen, omdat deze volgens de Appraise-tool het niet goed doet in gym-gevechten. Als je nog één of twee extra Pikachu vangt komt je al snel bij de 50 Pikachu Candy, voldoende om er ééntje te evolueren.

Pikachu Transfer

Belangrijk is wel: houd er altijd een paar achter de hand, want je weet niet hoe snel je weer een sterke Pikachu zul tegenkomen.

Pidgey grinden
Wil je graag snel een aantal levels omhoog, dan kun je gaan Pidgey grinden. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk Pokémon verzamelt die weinig Candy nodig hebben om te evolueren. Oftewel: Pidgey’s, Caterpies en Weedle’s, want bij deze Pokémon heb je voor elke evolutie maar 12 Candy nodig. Nu is het natuurlijk verleidelijk om wat te gaan transferen als je naar veertig Pidgey’s zit te kijken die je bij je hebt. Maar wacht nog even.

Op Pidgey Calc kun je namelijk precies zien hoeveel Pidgey’s (en andere Pokémon) je kunt evolueren op basis van de Candy die je al hebt en die je nog kunt ontvangen door Pidgey’s te transferen. De website vertelt je dan ook precies hoeveel Pidgey’s je naar de professor moet sturen, voordat je een optimale hoeveelheid Candy hebt om te gaan evolueren. Met deze tool gooi je dus nooit teveel of te weinig weg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2016
Categorie Apps
Onderwerp pokemon