Pokemon Go buddy

Pokémon Go krijgt buddy-functie: rondwandelen met je favoriete Pokémon

Pokémon Go krijgt een nieuwe Buddy-functie, zodat je kunt wandelen met je favoriete Pokémon en daarbij extra candy verdient, belooft Niantic.

In Pokémon Go kun je binnenkort vrienden worden met Pikachu, of een van je andere favoriete beestjes. Niantic heeft aangekondigd dat er een Buddy-systeem beschikbaar komt in de app, waarmee je een Pokémon als favoriet kunt kiezen. Vervolgens verdien je extra candy als de Pokémon met jou mee loopt.

Pokémon Go Buddy: je beste vriendje

Ontwikkelaar Niantic heeft de Buddy-functie al aangekondigd op het blog, met afbeeldingen om duidelijk te maken hoe de functie gaat werken. Je kunt samen met de Buddy-Pokémon rondlopen om extra candy te verdienen, zodat je ze sterker kunt maken. Ook kun je wisselen naar een andere buddy. De functie moet in de eerstvolgende update al beschikbaar komen. De screenshots hieronder maken alvast duidelijk hoe het eruit ziet: de buddy is te zien naast de trainer.

Pokemon Buddy Pokemon Buddy

De nieuwe functie is interessant als je zeldzame Pokémon hebt gevangen. De enige manier om deze te evolueren is om nog meer exemplaren te vinden en dat kan lastig zijn bij een Charmander of Diglett. Als je met rondwandelen ook candy kunt verdienen, dan heb je eerder de mogelijkheid om te evolueren of een power up te geven.

Dit najaar meer nieuwe functies
Pokemon BuddyNiantic belooft ook nog andere beloningen om de game interessant te houden. Deze zullen in het najaar verschijnen. Het zou daarbij gaan om een al eerder uitgelekt ruilsysteem en verbeteringen voor gevechten in de gyms. Nu de eerste groep spelers afhaakt, zijn nieuwe functiesmeer dan ooit nodig. Financieel gaat het in ieder geval voor de wind: de game zou al meer dan $440 miljoen hebben opgeleverd en meer dan 180 miljoen keer zijn gedownload.

Onlangs voerde Niantic de nieuwe Appraise-functie in, waarmee je kunt zien of jouw zojuist gevangen Pokémon sterk genoeg is voor een gymgevecht, of dat je deze beter kunt inleveren bij de professor.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2016, 13:03
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.