Playbrush tandenborstel voor kinderen

Tandenpoetsen wordt leuk met de Playbrush

Playbrush is een tandenborstelhouder die tegelijk een gamecontroller is. Door kinderen beter te leren poetsen verdienen ze punten in een game.

Playbrush tandenborstel voor kinderen

Tandenpoetsen is nooit leuk, maar je kunt het wel leuker maken door tegelijkertijd een spelletje te spelen. De Playbrush is vanaf vandaag voor €49 verkrijgbaar in Europese landen en past op elke normale (niet-elektrische) tandenborstel. Terwijl je aan het tandenpoetsen bent speel je Utoothia, een spelletje waarbij je door twaalf landen reist om magische tanden te verzamelen.

Playbrush met kind en badkamerspiegel

Playbrush: tandenpoetsen en tegelijk gamen

In elk level krijgen de kinderen weer nieuwe uitdagingen, zodat ze betrokken blijven bij de game. Ook moet je proberen om een zo lang mogelijke streak te maken, waarbij je op opeenvolgende dagen voldoende poetst. Utoothia is speelbaar op een iPhone, die je in een speciaal hoesje met zuignappen op de badkamerspiegel kunt plakken. Het hoesje (zie foto hierboven) krijg je er tijdelijk gratis bij.

Je hoeft niet meerdere houders te kopen, want broertjes en zusjes kunnen de Playbrush samen delen, al zullen ze dan wel om beurten moeten poetsen. De Playbrush is bedoeld voor kinderen tussen 5 en 10 jaar en heeft als belangrijkste concurrent de eerder verschenen Kolibree-tandenborstel die een stuk duurder is ($150). Ons ‘eigen’ Philips bracht met de app Brush Busters trouwens ook een tandenpoetsspelletje op de markt, maar daar hebben we sinds het verschijnen niet zoveel meer van gehoord.

Het gevaar bestaat bij de Playbrush natuurlijk ook dat kinderen op een gegeven moment erop uitgekeken zijn. Maar daar hebben de makers iets op bedacht: ze gaan om de zoveel maanden een nieuwe titel uitbrengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2015, 18:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen kinderen, tandenborstel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.