Telegram voor iPhone en iPad: alles wat je wilt weten

Telegram kondigt supergroepen en meerdere beheerders aan

Telegram heeft voortaan supergroepen: chatgroepen met maximaal 1.000 leden. Ook kun je meerdere beheerders instellen en zijn de notificaties op iOS verbeterd.

Telegram voor iPhone en iPad: alles wat je wilt wetenDe Telegram-apps voor iOS en Mac hebben vandaag een update gekregen. Bij alle apps is het nu mogelijk om groepen van 200 gebruikers te upgraden naar zogenaamde supergroepen. Dit zijn groepen waar maximaal 1.000 deelnemers aan mee kunnen doen. In de Apple Watch-app zitten bovendien wat verbeteringen voor spraakberichten.

Telegram Supergroepen

De Supergroepen zijn vandaag ingevoerd en zijn bedoeld voor grotere communities die gebruik maken van Telegram. In een blogposting is te lezen waarom ze zijn ingevoerd: ze zijn speciaal geoptimaliseerd zodat berichten snel laden, ook als je meerdere berichten gemist hebt. Heb je een groep met 200 leden, dan krijg je de optie om te upgraden naar een supergroep. Dit houdt in dat er maximaal 1.000 deelnemers aan kunnen meedoen. Nieuwe leden kunnen de complete chathistorie zien, dus ook de berichten die eerder al zijn gepost. Beheerders moeten ervoor zorgen dat alles ordelijk verloopt. Zij kunnen bepaalde berichten ook weghalen. Om notificatiestress te voorkomen staan de notificaties bij deze supergroepen standaard uit.

Telegram supergroepen Telegram beheerders

Meerdere beheerders in chatgroepen
Bij dergelijke grote groepen is het lastig als één persoon al het beheerwerk moet doen. Daarom voert Telegram vanaf vandaag meerdere beheerders in, ook voor groepen tot 200 leden. Je kunt zelf kiezen of alle gebruikers beheerder zijn (via een schakelaar, zie afbeelding) of dat je een paar leden als beheerder aanwijst. Ook hierbij kun je makkelijk schakelaars aan- en uitzetten.

Beheerders mogen de naam en het logo aanpassen en kunnen leden verwijderen. Ook kunnen beheerders berichten van leden weggooien. Deze nieuwe functies voor supergroepen en beheerders zijn gelijktijdig doorgevoerd in de iOS-versie en in de Mac-/desktopversie van Telegram.

Telegram notificatie

Betere notificaties op iOS
In de iOS-versie tref je nieuwe notificaties aan. Als je een notificatie krijgt trek je deze naar beneden om een grotere weergave te zien, de volledige tekst te bekijken of eventuele afbeeldingen te bekijken. Je kunt ook meteen een snel antwoord of een sticker terugsturen.

Op de Apple Watch is de vernieuwing dat je nu spraakberichten direct kunt afspelen. Er is bovendien ondersteuning voor dynamische tekst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2015, 17:26
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.