Met de Pill Checker controleer je welke partypillen gevaarlijk zijn

De Pill Checker is een klein apparaatje dat je op de lens van je iPhone klikt om pillen te scannen. Hierdoor kun je vaststellen of een partypil gevaarlijk is of niet.

Pilll-Checker

De afstudeeropdracht van Nick de Jong kan zomaar een hit worden in het Nederlandse uitgaansleven. Zijn Pill Checker die hij op de Design Academy Eindhoven ontwierp is een klein apparaatje dat samen met een iPhone-app kan vaststellen of pillen die je in het uitgaansleven slikt, gevaarlijk zijn.


De Pill Checker is een klein apparaatje dat gemakkelijk in je broekzak past. Het werkt samen met je iPhone om als pillenscanner te dienen.

Scan met het bakje en de cameralens
Door een pil (bijvoorbeeld ecstasy) in het bakje te leggen en het vergrootglas er overheen te schuiven kun je de pil controleren. Vervolgens klik je de Pill Checker over de lens van je iPhone waar je de bijbehorende iOS-app op geopend hebt. In het bakje zit ook een LED-lampje zodat je hem ook in het donker goed kunt gebruiken.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Met de camera van je iPhone maak je een foto, zodat de app het pilletje kan controleren op grofkorreligheid, kleur en afmetingen. Deze gegevens worden vergeleken met een database van gevaarlijke pillen die op dat moment in omloop zijn.

Gepresenteerd op Dutch Design Week
De Pill Checker-app geeft je naast het inscannen van pillen ook extra informatie en tips voor noodgevallen. Het afstudeerproject van Nick de Jong presenteert hij op de Design Academy tijdens de Dutch Design Week.

Bron: Bright

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.