Met de Philips Hue white ambiance-lamp in meerdere wittinten val je sneller in slaap

De Philips Hue white ambiance-lampen veranderen gedurende de dag de kleurtint wit, zodat je 's ochtends uitgeslapen opstaat en 's avonds makkelijker in slaap valt.

Philips Hue-lampen opstaan

Philips heeft een nieuwe witte Hue-lamp onthuld, die bedoeld is om makkelijker in slaap te vallen en de volgende dag weer fris naast je bed te staan. De Philips Hue white ambiance-lampen veranderen de kleurtemperatuur van 6.500 tot 2.200 Kelvin, variërend van warm wit tot de kleur van koel daglicht. De nieuwe lampen kunnen elke tint wit vertonen, waarbij de kleurtemperatuur gedurende de dag verandert.

Philips Hue white ambiance: meerdere wittinten

Via de Philips Hue-app kun je de nieuwe Routines-functie gebruiken. Die zorgt ervoor dat de kleur van de lampen gedurende de dag verandert, zodat je ‘s avonds makkelijk in slaap valt. De lampen zullen vanaf het voorjaar van 2016 in de Verenigde Staten (en hopelijk daarna ook in Europa) verkrijgbaar zijn, als losse lamp en in een starterkit (zie foto) met twee lampen, een dimschakelaar en een bridge van de tweede generatie. Dat betekent dat je de lampen ook via Siri kunt bedienen.

Bekijk ook

Review: Philips Hue 2.0 met HomeKit, Siri en vernieuwde lampen

Philips Hue is vernieuwd en werkt nu met HomeKit en Siri. In deze review van Philips Hue 2.0 lees je alles over deze vernieuwde lampen die met stemcommando's op afstand te bedienen zijn.

Philips Hue white ambiance-lampen in meerdere tinten wit

De nieuwe functie is wel een beetje vergelijkbaar met de Night Shift-functie in iOS 9.3. ‘s Ochtends vroeg word je opgewekt wakker bij koele daglichttinten, terwijl de kleur in de loop van de avond steeds warmer wordt en steeds meer naar oranjegeel neigt. Het aanpassen van de kleurtemperatuur was met de normale Hue-lampen van Philips ook al mogelijk, maar daarvoor had je apps van derden nodig waarmee je een dagschema kunt programmeren. Met de witte Philips Hue white (dus zonder toevoeging ‘ambiance’) lukt dat niet.

Bekijk ook

Alles over Philips Hue-lampen en -accessoires

Philips Hue is slimme verlichting voor in huis die je met je iPhone of iPad kan bedienen. Wat kun je allemaal met Philips Hue, welke lampen zijn er en waar werkt het mee samen? In deze gids lees je alles wat je wil weten over Philips Hue.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.