philips-hue-sensoren-500

Philips Hue moet slim thuissysteem worden met nieuwe sensoren

Philips Hue moet meer dan alleen je verlichting gaan bedienen. Een aantal nieuwe sensoren moet het mogelijk maken om beweging en temperatuur in huis bij te houden.

philips-hue-sensoren-500Philips werkt aan drie sensoren voor in huis, die verbinden met de Philips Hue-lampen. Hiermee wordt Philips Hue een slim platform voor meerdere apparaten in huis, in plaats van alleen voor je verlichting. Philips gaat hiermee de concurrentie achterna: op technologiebeurs CES worden meerdere thuisplatformen met slimme sensoren gedemonstreerd, waaronder van iHome en iDevices.

Op het moment werkt Philips aan drie sensoren: een bewegingsmelder, een sensor voor ramen en deuren en een thermometer met ingebouwde vochtmeter. Alledrie de apparaten verbinden met de Hue-bridge via het Zigbee-protocol. Veel details ontbreken op het moment echter nog: het Duitse iFun heeft de nieuwe sensoren gezien, maar Philips kon hun nog niks vertellen over de exacte beschikbaarheid of prijs. Wel vertelde de fabrikant dat ze in elk geval in 2015 het levenslicht zien.

De nieuwe sensoren klinken handig, al hebben de meest fanatieke Hue-gebruikers ze wellicht niet nodig. Via bijvoorbeeld IFTTT kun je al vergelijkbare hardware van andere fabrikanten koppelen met je Hue-lampen.

De Philips Hue-lampen zijn te bedienen met een iPhone-app, zodat je makkelijk bijvoorbeeld de verlichting in je woonkamer kunt aanzetten. Met kleurscènes en geauomatiseerde instellingen kun je de lampen nog een stuk slimmer maken. Philips introduceerde de Hue-verlichting in 2012, waarna het aanbod steeds verder werd uitgebreid. Afgelopen jaar publiceerden we nog een uitgebreide review van de goedkopere Hue Lux-lampen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2015, 13:09
Categorie Accessoires
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.