Philips Hue Bridge, vierkant model 2015

Philips Hue upgrade-programma gestart op 9 november

Gebruikers van Philips Hue kunnen vanaf 9 november een Hue Bridge 2.0 met korting aanschaffen. Met de nieuwe Hue Bridge krijg je HomeKit- en Siri-functies.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Philips Hue Bridge 2.0
Trouwe gebruikers van de Philips Hue-producten zitten met een probleem: als ze de nieuwe Hue Bridge 2.0 met ondersteuning voor HomeKit willen gebruiken moeten ze wachten tot Philips het upgrade-programma aanbiedt. Aanvankelijk zou dat op 1 november zijn, maar dit is nu verplaatst naar 9 november. Pas dan kun je in Europa met korting overstappen op de nieuwe Hue Bridge.

Update 9 november 2015: De upgrade-actie is nu van start gegaan! Via de shop van Philips zelf kun je het serienummer van je huidige Hue Bridge invullen, waarna je €20 korting krijgt.

Update 16 november 2015: Je kunt de Philips Hue Bridge ook bij de Apple Store met €20 korting aanschaffen. Het voordeel daarvan is, dat je geen serienummer van je oude Bridge hoeft in te voeren en ook niet op een andere manier hoeft aan te tonen dat je al Hue-gebruiker bent. De korting geldt voor iedereen. Lees voor meer informatie ons nieuwe artikel: Nieuwe Philips Hue Bridge met korting in de Apple Store.

Philips Hue Bridge 2.0 werkt met HomeKit

De enige optie om snel over een Bridge 2.0 te beschikken is om een losse Hue HomeKit-bridge aan te schaffen voor €59,95. Die is wel vlot leverbaar, maar daarmee krijg je geen korting.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat je vanaf vandaag de Philips Hue Bridge 2.0 met HomeKit-ondersteuning met 33% korting kon aanschaffen. Philips heeft nu bekendgemaakt dat het programma alleen in de VS op 1 november van start gaat. Europese gebruikers moeten ruim een week langer wachten: het programma is in Europa uitgesteld naar 9 november. In plaats van 60 euro, betaal je 40 euro voor de nieuwe Bridge. De actie geldt zolang de voorraad strekt tot 31 december 2015.

De procedure om de Bridge met korting aan te schaffen werkt alleen als je via de Philips-website bestelt (kijk onder het kopje ‘Bridge Discount Program’). Je zult dus moeten wachten tot 9 november; het heeft geen zin om nu al een vierkante Bridge 2.0 bij een andere winkelier aan te schaffen en te hopen dat je later nog de korting kunt claimen. Dat werkt niet.

Philips Hue met Siri-functies.

De nieuwe Bridge is nodig om de lampen met Siri-stemcommando’s te kunnen bedienen en bovendien is Hue het eerste breed verkrijgbare product dat met HomeKit werkt. Andere HomeKit-accessoires zijn nog nauwelijks in Nederland en België te vinden.

iCulture-lezers zijn uiteraard niet blij met het uitstel, vooral omdat Philips een Nederlands bedrijf is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2015, 21:06
Categorie Achtergrond
Onderwerpen lamp, philips hue

Philips Hue

Lees alles over Philips Hue, de slimme lampen met HomeKit-bediening. Check de Philips Hue-accessoires en welke mogelijkheden er zijn voor de lampen, sensoren, dimmers en lichtknoppen. Alles over verkrijgbaarheid, prijzen en meer.

Philips Hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.