iCulture iKids logo

iKids week 44: Toca Life School en Professor Staal

In deze iKids gaan we puzzelen met Lumino City, een luchtballon bouwen met Professor Staal en van het schoolleven genieten met Toca Life: School.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo De App Store staat dit weekend volledig in het teken van Halloween. Veel apps kregen een speciale update om in het thema te blijven, met griezelige levels en angstaanjagende outfits voor de karakters. Nog mooier dan zulke extraatjes zijn apps die helemaal nieuw zijn. Lumino City, eerder al genoemd als een van de beste games voor de Apple TV, is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast bespreken we prentenboek-app Professor Staal, een fraaie aanvulling op het gelijknamige boek. En dan komt het vrolijke Toca Life: School ook nog aan bod; alweer het derde deel van een succesvolle reeks.

Lumino City

Na het goed gewaardeerde Lume heeft ontwikkelaar State of Play Lumino City uitgebracht. In dit spectaculaire puzzelspel zijn de scènes en decors volledig opgebouwd uit karton en papier. In totaal is er drie jaar aan dit tweede deel gewerkt, en dat zie je. Miniatuurhuizen aan elkaar lijmen, kleine lampjes installeren en ook nog alle onderdelen laten bewegen door middel van kleine motortjes, niets was de makers te gek. In deze editie speelt ‘Opa’ wederom de hoofdrol. Waar hij in deel 1 plotseling verdween en jij achterbleef in zijn huis zonder stroom, is hij deze keer gekidnapt en moeten kinderen hem al puzzelend zien terug te vinden. Loop door de stad en probeer bij alles wat je tegenkomt raadsels op te lossen. Gebruik bijvoorbeeld de windmolens in de wolken of zorg dat je huizen van stroom voorziet. Lumino City is zeker niet goedkoop, maar voor vakmanschap moet je nu eenmaal betalen. Tip: Wegens de nieuwe release is het oudere Lume tijdelijk in prijs verlaagd.

Professor Staal

Kinderboekenschrijfster Hanneke van der Meer, die we kennen van prijswinnende apps als Noa’s Sterren en Kleine Beestje, heeft speciaal voor de kinderboekenweek het prentenboek Professor Staal geschreven. De gelijknamige app werkt als een verlengstuk van het boek en laat wederom zien dat van der Meer’s kenmerkende illustraties goed tot hun recht komen op bewegend beeld. In deze app mogen kinderen van 6 tot 8 jaar een luchtballon bouwen met Professor Staal, die een kleine obsessie met zijn eigen achternaam heeft. Klein probleempje: staal vliegt niet zo lekker. Deze geestige app is wat ons betreft de perfecte aanvulling op het prentenboek. We bespraken professor Staal eerder al in een apart artikel.

Toca Life: School

Toca Life van ontwikkelaar Toca Boca begint zo langzamerhand een hele franchise te worden. Kort na elkaar kwamen Toca Life Town en City uit en nu is daar deel drie: Toca Life School. Ook hier hebben kinderen alle vrijheid om rond te bewegen en hun een eigen verhalen te creëren, waarbij ze kunnen kiezen tussen 32 verschillende personages. Begin de dag door je spullen in je locker op te bergen en volg daarna de lessen die je wil. Of gooi het eens over een andere boeg en ga een dag als leerkracht voor de klas staan. Na schooltijd kan je verstoppertje spelen of optreden met je band. Toca Life: School is net als zijn voorgangers erg uitgebreid, met veel ruimte om rond te lopen en nieuwe dingen te ontdekken. Gaat dat zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:53
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.