Instagram Halloween

Instagram gaat foto- en videocollecties tonen bij evenementen

Instagram is begonnen met collecties video's en foto's rondom evenementen en gebeurtenissen. Het eerste evenement was gericht op Halloween.

Instagram is van plan om bij belangrijke evenementen een collectie foto’s en video’s samen te stellen. Zaterdag gebeurde dat voor het eerst rondom het thema ‘Halloween’. Een deel van de Instagram-gebruikers kreeg een collectie met de beste Halloween-video’s te zien. Snapchat is al een aantal maanden bezig met een soortgelijk idee, genaamd Live Stories. Daarbij krijg je allerlei foto’s en video’s rondom een evenement te zien. Twitter introduceerde kortgeleden een eigen variant met de naam Moments.

Instagram Halloween
Deze promotiefoto van Instagram toont helaas een generiek toestel, geen iPhone

Instagram toont Halloween-collectie

Instagram ziet het als een nieuwe manier om evenementen en belangrijke gebeurtenissen in beeld te brengen, door de ogen van de Instagram-community. Bij Halloween ging het om populaire tags, gerelateerde posts en een collectie video’s, samengesteld door Instagram-medewerkers. Volgens Instagram is dit nog maar het begin en zijn ze nog veel meer van plan. Het achterliggende doel is om het makkelijker te maken om interessante content rondom een bepaald evenement te vinden. Ook kun je vaker mensen tegenkomen, die je zou willen volgen.

Het kan een gouden greep zijn, omdat Instagram erg geschikt is om dit soort content te delen. Snapchat maakt tegenwoordig al dagelijkse live stories, soms zelfs meerdere tegelijk op een dag.

Opvallend was dat Instagram’s eerste collectie uitsluitend bestond uit video’s, terwijl we de dienst vooral kennen van foto’s. Ook waren bij de beelden geen teksten, likes en andere gebruikelijke content te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2015, 15:14
Categorie Apps
Onderwerpen halloween, instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.