philips-hue-lux-naast-hue

Philips Hue-lampen krijgen snelle iOS 8-widget

Philips heeft een update uitgebracht voor de Hue-app, die een handige widget toevoegt aan het Berichtencentrum. Zo bedien je supersnel je verlichting.

philips-hue-lux-naast-hueEen update voor de Philips Hue iPhone-app voegt een handige nieuwe functie toe: je kunt voortaan je verlichting bedienen vanuit een widget in het Berichtencentrum. Een toevoeging die wel eens handiger kan zijn dan je in eerste instantie denkt. Met de widget kun je namelijk veel sneller je licht in- en uitschakelen dan vanuit de app zelf, omdat je de widget bijvoorbeeld vanaf het iPhone-ontgrendelscherm kunt openen. Voor de update verscheen moest je de iPhone ontgrendelen en de app opstarten om hetzelfde te doen.

Je installeert de Philips Hue-widget zoals gebruikelijk: je downloadt de laatste app-update, opent het Berichtencentrum, gaat naar Vandaag en tapt onderaan op Wijzig Daar voeg je Philips Hue toe en sleep je de widget naar je gewenste locatie. De officiële widget van Philips is niet de eerste in zijn soort: iOS-app Delight bood ook een widget, maar hiermee kon je geen kleuren aanpassen.

Philips Hue Widget (Custom)Philips Hue Widget 2 (Custom)

Lees ook: Review Philips Hue en Review Philips Hue Lux

De Philips Hue-widget geeft je de controle over vijf verschillende scènes vanuit de app. Deze scènes configureer je vanuit de app en laten je met een enkele tap meerdere lichten op een bepaalde manier instellen. Je kunt ook een scène toevoegen waarmee alle lampen worden uitgeschakeld. Omdat je slechts vijf scènes in de widget kunt activeren, ben je nog steeds genoodzaakt de app te starten voor de specifieke en minutieuze instellingen. De widget is vooral bedoeld om snel de lampen mee aan of uit te zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2014, 9:01
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.