Reacties voor: Pebble smartphone-horloge haalt 10 miljoen via Kickstarter binnen (update: Uitverkocht!)

Pebble heeft 10 miljoen dollar binnengehaald via Kickstarter. Het is daarmee veruit het succesvolste Kickstarter-project. Het Pebble-horloge communiceert draadloos met je iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Wat een stom ding

  2. Wat een stomme opmerking. 75000 funders denken daar sowieso anders over… Zelf vind ik de kracht van het kickstarter concept geweldig. Net als tenpages.com

  3. Leuk zo’n Pebble, maar wanneer komt de BamBam uit, die wordt vast knotsgekker!

  4. Inmiddels nog tientallen over hoor ik net van de Pebble mensen op Twitter.

    Gaat echt door het dak, geweldig om te zien dat een handje vol vrienden dit succes kan boeken.

  5. was vanaf 115 USD te koop, wou hem net kopen maar je moet al veel meer schenken om een groter aantal te kopen. dus no ik geef wel wat meer uit later nadat ik wat feedbacks heb gelezen.

  6. Ik heb hem besteld.. Lang getwijfeld maar wilde dit toch echt niet aan m’n neus voorbij laten gaan. Daarbij sport ik veel en runkeeper gaat ‘m ook al supporten, dus ik blij 😀

  7. Uitverkocht!

  8. 7 dagen op een batterij? Huh?

  9. No way! Heb geduld, er komt vast en zeker nog een apple horloge(iWatch).
    Daar wacht ik al jaren op..

  10. Geil, wil ik hebben !!!

  11. @Michel: oplaadbare batterij, bestaat al effe hoor, Garmin horloge gaat ook maar een weekje mee.

  12. Dat doen ze goed, even een snelle rekensom:
    De goedkoopste mogelijkheid is 100 stuks voor $10k, dus $100/stuk, ik denk dat zelfs daar nog wel iets winst op zit maar laten we zeggen van niet, totale opbrengst $10.132.191, totaal aantal horloges: 85330, gemiddelde prijs $118,74/stuk dus $18,74/stuk winst.

    Dat komt op 1.6 miljoen dollar winst! Dat is echt mega veel voor een startup.

  13. Zouden de notifications ook werken met whatsapp?

  14. Ik zie dat er nog 21 over zijn (van $125).

    Zelf heb ik al een zwarte besteld. Ben benieuwd wat voor mooie apps er voor uit komen.

  15. Origineel geplaatst door skeptikus
    Leuk zo’n Pebble, maar wanneer komt de BamBam uit, die wordt vast knotsgekker!

    haha dit vind ik leuk skeptikus, en wat denk je van dino.

  16. Je moet toch wel volslagen krankzinnig zijn om 100 euro aan een horloge uit te geven. Laatst toen ik op de kalender keek was het toch echt 2012, wat betekent dat horloges al zo’n 10 jaar uitgestorven zijn.

  17. Origineel geplaatst door jelster
    Je moet toch wel volslagen krankzinnig zijn om 100 euro aan een horloge uit te geven. Laatst toen ik op de kalender keek was het toch echt 2012, wat betekent dat horloges al zo’n 10 jaar uitgestorven zijn.

    Ja, leuk jelster, horloges zijn uitgestorven. Net als de Nokia 3310. Maar een smart-watch (of hoe ze het ook mogen noemen) is toch echt wel van deze tijd. Welkom in 2012.

    Edit: voor de duidelijkheid:

    Nokia 3310 uitgestorven, iPhone hip.
    Horloge uitgestorven, Pebble hip.

    Zie je het verband? Je maakt iets ‘smart’ et voilà! En ja, het is en blijft een horloge, maar een iPhone blijft ook een telefoon.

  18. Hebbe. Al is het alleen maar voor de heb!

  19. 100 euro voor een horloge veel? En waarom zouden horloges uitgestorven zijn? 90 procent van de mensen draagt nog steeds een horloge hoor. Sowieso dragen veel mensen het als sieraad of accessoire..

    Plus het feit dat een horloge als de pebble allerlei nieuwe toepassingen krijgt dankzij de integratie met je telefoon. Ik vind de pebble zelf overigens niet zo heel mooi qua design, maar het concept ervan is wel heel goed!

  20. Origineel geplaatst door jelster
    Je moet toch wel volslagen krankzinnig zijn om 100 euro aan een horloge uit te geven. Laatst toen ik op de kalender keek was het toch echt 2012, wat betekent dat horloges al zo’n 10 jaar uitgestorven zijn.

    haha daar heb je weer zo iemand die “Op zijn telefoon kijkt” hoe laat het is.

    100,- voor een horloge is helemaal niets, daar is in de normale horloge wereld geen goed klokkie voor te krijgen hoor.

  21. Cool ding!! Ben benieuwd hoe dit verder zal verlopen

  22. Gaaf ding!! Ben benieuwd hoe dit verder zal verlopen!

  23. Net op tijd mijn Pledge aangepast van 1 naar 2 Pebbles 😉

  24. Origineel geplaatst door jelster
    Je moet toch wel volslagen krankzinnig zijn om 100 euro aan een horloge uit te geven. Laatst toen ik op de kalender keek was het toch echt 2012, wat betekent dat horloges al zo’n 10 jaar uitgestorven zijn.

    Proest..;

  25. @jelster: € 100 voor een horloge is niet veel, hoor. Je vindt er geen, laten we zeggen, Jaeger le Coultre voor. En waarom zouden horloges in 2012 ‘uitgestorven’ zijn? Dat je de tijd kan aflezen op een iPhone of andere telefoon, betekent niet dat een telefoon het antwoord op alles is.

  26. En met de geweldige batterijduur van de 4S moet ik echt nog een BT leech op men arm hebben die het ding nog wat sneller leegzuigt.

  27. @jelster: op welke planeet leef jij ? ownee je bent pas 15 en hebt van je ouders een iphone gekregen ? 😉

  28. Nice, heb er nog snel twee gehaald (220USD), wilde er eigenlijk maar één, maar dat was niet meer mogelijk. Dus mocht er hier nog een gegadigde zijn: tweet me @maartenmg

  29. Ik was ook heel enthousiast over de I’mWatch… Maar toen de finale versie uiteindelijk gedemonstreerd werd was dat een enorme ontgoocheling… Dus toch maar even wachten op het finale product…

  30. Ik lees alleen maar cijfers en bt 4.0 maar wat de horloge doet of iets is mij voorbij gegaan….

  31. ben ik de enige die het nut hiervan niet inziet? afstandsbediening voor je muiek, tja. meldingen zoals Berichten op je horloge, tja. iedereen kijkt dan toch gewoon op z’n telefoon?

  32. Best leuk die functies maar ik zie een horloge toch echt als een mode ding, een analoog klokje is 100x mooier dan dit gedrocht.

  33. Ik draag nog altijd een (digitaal) horloge. Niet als sieraad maar puur functionaliteit. Ik ben een tech-nerd dus de tijd kan ik altijd wel ergens vinden. Maar het gemak om in een fractie van een seconde de exacte tijd (op seconde) te zien op de pols is dagelijks nuttig.

    Ik moet er niet aan denken om tijdens hardlopen, fietsen of soortgelijke situaties steeds mijn telefoon te pakken om de tijd te zien. Daarnaast geeft de iPhone het op minuut basis aan. Ook regelmatig vervelend lijkt mij.

    Ik wil dit horloge absoluut hebben. Precies wat ik al jaren zoek. Kwa digitale horloges is de markt uiterst summier. Jammer dat ik er nu pas achter kom. Straks de hoofdprijs betalen.

  34. @jelster: De laatste keer dat ik op mijn kalender keek was het 1997, want toen stierf die uit. Vreemd dat dat nieuws jou nog niet bereikt heeft.

  35. Origineel geplaatst door jelster
    Je moet toch wel volslagen krankzinnig zijn om 100 euro aan een horloge uit te geven. Laatst toen ik op de kalender keek was het toch echt 2012, wat betekent dat horloges al zo’n 10 jaar uitgestorven zijn.

    Tsssk .. dat *jij* geen horloge koopt wil niet zeggen dat niemand dat doet. Ik hoef maar even mijn hoofd om te draaien en zie een Swatch-winkel, vol met klanten. En inderdaad, het is 2012. De nieuwe rage van 2013: de SmartWatch!

  36. Ik heb er vorige week en besteld.
    107,54 euro voor een horloge vindt ik niet te veel…..wanneer het niets blijkt te zijn is er geen man overboord….

    Ben benieuwd of ze in september geleverd gaan worden….

  37. Leek me leuk voor €110 maar nu ik er meer voor moet betalen! Laat maar zitten!!

  38. Het is geen €100 maar $100 voor dit horloge. Een koopje.

  39. Ach ja ben ook blij met m’n iPod nano horloge! Met band super handig als ik ga sporten kan er niet zonder! Maar dan niet om m’n pols ivm zweet maar aan m’n t’shirt. Was een leuk kado! Als werk horloge gebruik ik iets dat radio gestuurd is moet ten alle tijden kloppen!!

    Ik snap het geen €100 maar $100! Dat zou inderdaad een koopje zijn!! Echter alles is uitverkocht ! 🙁 en hoe zit het met verzend kosten??

  40. de verzendkosten zijn $15,-

    Je komt dus op ongeveer €95,- per horloge uit mits je stuk voor stuk besteld en een kleurtje wilt.

    Ik vraag he alleen af hoe het zit met eventuele douane kosten? dan ga je namelijk nog eens 19+6% extra betalen om hem thuis te krijgen.

    Heb er zelf 5 besteld, voor mezelf, 3 vrienden en mijn vriendin 🙂

  41. Ik kwam deze site ook nog tegen. Alternatief om een Pebble te krijgen. Hoop dat er meerdere mensen hier nog 1 gaan kopen.

    http://www.indiegogo.com/projects/105785

  42. Origineel geplaatst door jelster
    Je moet toch wel volslagen krankzinnig zijn om 100 euro aan een horloge uit te geven. Laatst toen ik op de kalender keek was het toch echt 2012, wat betekent dat horloges al zo’n 10 jaar uitgestorven zijn.

    Haha. 100 euro is peanuts. Mijn klokie kost al 1500 euro. En daar heb ik een paar van. Maar ja ik mis een beetje wat je nu echt met de pebble kunt doen. Wat ik tot nog toe zie wordt ik niet warm van. Wel top van deze jongens dat ze het hoogste bedrag ooit hebben binnen gehaald. En een vette winst behalen daarmee. Petje af. Verder al heel wat kickstarters gebacked met goede ideeen.

  43. @Milli: Leuk om even te vermelden dat je een paar horloges van 1500 euro hebt. Voel je je daar beter door? Maar 100 euro voor zo’n horloge is niet duur vooral als je die vergelijkt met de sporthorloge’s van Nike, Garmin etc.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.