Pebble smartphone-horloge haalt 10 miljoen via Kickstarter binnen (update: Uitverkocht!)

Pebble heeft 10 miljoen dollar binnengehaald via Kickstarter. Het is daarmee veruit het succesvolste Kickstarter-project. Het Pebble-horloge communiceert draadloos met je iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

kickstarter pebbleDe Pebble is het eerste Kickstarter-project dat de magische grens van 10 miljoen dollar is gepasseerd. Het slimme horloge heeft nog 9 dagen te gaan, maar volgens een update van de makers zal de voorraad spoedig uitverkocht raken. Van de 85.000 stuks die geproduceerd zullen worden, waren er gisteren al 75.000 stuks geclaimd en de teller loopt door. Volgens de ontwikkelaars zullen de resterende 10.000 stuks binnen een paar uur uitverkocht zijn. Voor de mensen die inmiddels al wel een Pebble hadden besteld is er trouwens goed nieuws: gisteren maakten de ontwikkelaars bekend dat het horloge voorzien zal zijn van Bluetooth 4.0. Wat dat als voordelen heeft, lees je in een eerder artikel over Bluetooth 4.0 in de iPhone 4S: lager energieverbruik en allerlei NFC-achtige functies.


Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Bluetooth kan gebruikt worden om draadloos te communiceren met de iPhone. Overigens zal Bluetooth 4.0 waarschijnlijk niet meteen geactiveerd zijn wanneer het horloge wordt uitgeleverd, maar de functies worden later via een software-update ingeschakeld. De belangrijkste reden om Bluetooth 4.0 toe te voegen is dat je kunt communiceren met draadloze sensoren, zoals hartslagmeters en fietssensoren. In een vraag-en-antwoordsessie op Reddit liet Pebble-bedenker Eric Migicovsky weten dat het design het lastigste onderdeel van het horloge is geweest. Uiteindelijk werd gekozen voor knoppen in plaats van een touchscreen, omdat het scherm vrij klein is en je het zicht op het scherm niet wilt blokkeren met je vingers. Het e-ink-scherm zal niet in kleur worden uitgevoerd en het horloge wordt waterbestendig, maar niet waterproef. Op het horloge kun je “behoorlijk wat apps installeren” en de batterij gaat meer dan 7 dagen mee.

De Pebble is vanaf $115 te koop en is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, rood, wit en een kleur die door het publiek zal worden gekozen. Als de Pebble in de toekomst de winkel verkrijgbaar is, zal er 150 dollar voor betaald moeten worden. Oorspronkelijk wilde Pebble maar 100.000 dollar inzamelen om het project te kunnen realiseren. Al snel werd het Kickstarter-record van 3,4 miljoen dollar gehaald en met 10 miljoen dollar is Pebble veruit het meest succesvolste project van de crowdfunding-site.

Update 00:35 uur: De Pebble Watch is nu compleet uitverkocht.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.


Directe link naar de video

Reacties: 43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.