iRobot Terra grasmaaier

Deze iRobot Terra-grasmaaier met app maait zo het gras voor je voeten weg

Eerste grasmaaier van de Roomba-makers

iRobot, bekend van de Roomba robotstofzuigers, heeft iets nieuws: een grasmaaier die je met een app kunt bedienen. Het maakt verbinding via Wi-Fi en is flexibeler in gebruik dan veel bestaande robot-grasmaaiers.

Daarmee is iRobot niet de eerste, want tuinfabrikant Gardena heeft al langer een grasmaairobot met app, als onderdeel van het Gardena Smart System. De iRobot Terra onderscheidt zich door te werken met draadloze beacons die je naar wens in je tuin neer kunt zetten. Daardoor ben je wat flexibeler met het aangeven welk gedeelte van het gazon gemaaid moet worden. Andere systemen gebruiken vaak een kabel, die aangeeft wat de grenzen van jouw gazon zijn.

iRobot Terra

De iRobot Terra is een autonome grasmaaier. Je hebt er dus geen omkijken naar: je maakt een schema wanneer de grasmaaier in actie moet komen en de rest gaat vanzelf. De Terra gaat één uur mee op een volle batterij. Daarna duurt het twee uur om weer volledig op te laden. Raakt de Terra tijdens de maaiklus uitgeput, dan gaat de robot zelf terug naar het oplaadstation en gaat daarna verder waar ‘ie was gebleven.

iRobot Terra grasmaaier

Je regelt alles via de bijbehorende app, waarin je aangeeft welke stukken je gemaaid wilt hebben. Ook geef je aan op welke lengte het gras moet worden afgesneden. Dit kun je later nog aanpassen. Verder kun je het tijdschema en de route van de grasmaaier zien via de app.

iRobot grasmaaier met app

De verbinding wordt gelegd via Wi-Fi, dus je moet wel in je hele tuin goede dekking hebben van je draadloze netwerk. Mogelijk doen de beacons daarbij dienst als versterker. In ieder geval lijkt het een betere oplossing dan Bluetooth.

iRobot Terra: verkrijgbaarheid

De iRobot Terra is weersbestendig en kan zomer en winter buiten blijven. Er zitten twee modulaire scharen in, die voorzien zijn van een veermechanisme. Dit voorkomt dat de scharen beschadigd raken op het moment dat de grasmaaier tegen een stuk steen of een ander hard materiaal stoot. Een bumper aan de voorkant moet voorkomen dat de iRobot Terra de rest van je tuin vernielt.

iRobot Terra beacons

Wil je wel zo’n grasmaaier over je gazon laten razen, dan zul je er eentje in Duitsland moeten halen want daar wordt de Terra als eerste uitgebracht in het derde kwartaal van 2019. Daarna volgen andere landen. Een prijs is nog niet bekendgemaakt. iRobot zou er tien jaar aan hebben gewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2019, 15:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen irobot, robot, tuinieren
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.