touch-id-sensor

Nieuw Apple-patent beschrijft drukgevoelige Touch ID-knop

Wil Apple de Touch ID-knop drukgevoelig maken? Een nieuw patent omschrijft een techniek waardoor de knop kan meten hoe hard je drukt, zodat je bijvoorbeeld direct een app kunt openen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

touch-id-sensorApple heeft een nieuw patent ingediend waar een drukgevoelige Touch ID-knop in beschreven wordt. Het patent omschrijft een homeknop waarin 3D Touch-achtige techniek omschreven wordt. Hierdoor ontstaan er meerdere mogelijkheden voor het gebruik van de Touch ID-knop.

Apps openen met harde druk

Apple beschrijft tot in detail de achterliggende techniek van de drukgevoelige Touch ID-knop. Qua functies worden er meerdere opties gegeven. Zo zou het mogelijk zijn om specifieke apps direct te openen, afhankelijk van hoe je de Touch ID-knop indrukt. Maar dat is niet het enige, want volgens het Apple-patent moet het ook mogelijk zijn om met de thuisknop apps te bedienen.

Patent voor een drukgevoelige Touch ID-knop.

De knop meet ook welke kant je opdrukt, waardoor je hem ook in apps zou kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een racegame. De Touch ID-knop zou hierdoor kunnen fungeren als een soort joystick. De techniek meet op analoog niveau hoe hard je op de knop drukt, waardoor er veel meer acties mogelijk zijn, afhankelijk van hoe hard je drukt.

Ook in trackpad
De techniek voor drukgevoeligheid kan ook toegepast worden op bijvoorbeeld een trackpad, zoals nu al in mindere mate gedaan wordt op de Magic Trackpad 2. Apple benoemt tikken, drukken, draaien, en oriëntatie aanpassen, gecombineerd met pinchen, slepen en swipen. Door specifieke acties uit te voeren, kun je meerdere handelingen uitvoeren. Dat Apple zo’n uitgebreid patent omschrijft met een drukgevoelige techniek, laat zien dat Apple misschien wel meer van plan is met drukgevoeligheid behalve op de Apple Watch, iPhone 6s, MacBook en Magic Trackpad 2.

Nog niet zo heel lang geleden werd er ook al een patent gepubliceerd die betrekking heeft op de Touch ID-knop. Hier ging het om een speciale paniek-modus door een specifieke vinger op de Touch ID-knop te plaatsen. In deze panic mode zouden persoonsgegevens bijvoorbeeld afgeschermd worden. Meer recente Apple-patenten vind je in ons patentenoverzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2016, 22:11
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen 3d touch, patent, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.