LowLight Plus van ProCamera

Met LowLight Plus van ProCamera tasten je foto’s nooit meer in het duister

Professionele fotografie-app ProCamera heeft een mooie update gekregen, die de indrukwekkende LowLight Plus-modus toevoegt om betere foto's in het donker te maken. Ook is de HDR-optie verbetert en de Apple Watch-app uitgebreid.

LowLight Plus van ProCamera

De iPhone kan prachtige foto’s maken, iets waar Apple zichzelf graag mee op de borst klopt in de vorm van de Shot On iPhone-campagne. Pas als je in het donker een plaatje wilt schieten gaat de kwaliteit merkbaar op achteruit, maar de populaire camera-app ProCamera zegt nu de oplossing hiervoor gevonden te hebben. De gloednieuwe LowlightPlus-modus trekt alles uit de kast om ook in het holst van de nacht mooie foto’s op te leveren.

Versie 9.3 van ProCamera (link) introduceert de gloednieuwe LowLight Plus-modus, een speciale stand die gemaakt is voor fotografen die ook na het ondergaan van de zon nog actief zijn. LowLight Plus is de opvolger van de Night Mode en levert indrukwekkende resultaten op.

Hoe werkt LowLight Plus van ProCamera?

Door verschillende foto’s automatisch te combineren kan een oorspronkelijk donkere foto er een stuk lichter uit komt te zien. Om dit te demonstreren heeft ProCamera bovenstaande video gemaakt, waarin je het verschil tussen een normale foto en foto met LowLight Plus goed kunt zien.

Voor het beste resultaat in deze modus raadt de app wel aan om een statief te gebruiken, zodat ze zo min mogelijk bewogen zijn. Daarnaast vermindert de vernieuwde nachtmodus de ruis, zodat er een scherper resultaat overblijft. LowLight Plus is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en iOS 9.

Naast het verbeteren van foto’s in het donker breidt ProCamera ook de kwaliteit van de HDR-functie uit. Met HDR maak je meerdere foto’s tegelijk, met verschillende sluitertijden. Vervolgens worden de beste onderdelen van de foto’s gecombineerd zodat er een beter resultaat overblijft. De vividHDR modus van ProCamera gebruikt voortaan niet drie maar vijf foto’s, waardoor de kwaliteit van het eindresultaat er (hopelijk) ook op vooruit gaat.

Foto zonder LowLight Plus LowLight Plus aan.
Het verschil tussen foto’s met en zonder LowLight Plus

Nieuwe ProCamera-functies zijn in-app aankopen

Belangrijk om te onthouden is dat zowel de LowLight Plus- als de vividHDR-modus afzonderlijke in-app aankopen zijn in de ProCamera app. De functies kosten respectievelijk €2,99 en €1,99.

Ook de Apple Watch krijgt nog wat aandacht in versie 9.3 van ProCamera. Zo kun je de Watch-app voortaan gebruiken als afstandsbediening, zodat je er video’s mee kunt starten en pauzeren en er foto’s mee af kunt drukken. Tot slot zijn er wat subtiele veranderingen aan het uiterlijk doorgevoerd en toont de ProCamera-widget in het Berichtencentrum voortaan de beste tijd van de dag om een foto te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2016, 19:30
Categorie Apps
Onderwerpen camera, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.