Day One 2 voor de iPad.

Day One 2: compleet nieuwe dagboekapp met meerdere dagboeken en meer

Dagboekapp Day One 2 is vandaag uitgekomen. Deze compleet nieuwe app voegt een aantal nieuwe functies toe, zoals het gebruik van meerdere dagboeken, toevoegen van meerdere foto's en nog veel meer. Zowel voor de Mac als iOS zijn nieuwe versies verschenen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Day One 2 voor de iPad.Day One is een vaak geroemde dagboekapp waarmee je je hele leven kunt vastleggen met teksten, foto’s en nog veel meer. De ontwikkelaar heeft afscheid genomen van de bestaande versie en heeft een compleet vernieuwde app uitgebracht met de ietwat onhandige naam Day One 2. Day One 2 (link) is een nieuwe app met een hoop verbeteringen ten opzichte van de vorige app, zoals meerdere dagboeken en 3D Touch. Ook voor de Mac (link) is een compleet nieuwe versie uitgebracht.

Day One 2: meerdere dagboeken, meerdere foto’s

Voor iedereen die meerdere dagboeken bij wil houden, bijvoorbeeld voor je werk en privéleven, is Day One 2 handiger geworden. Het is niet meer nodig om de verhalen door elkaar te schrijven, want je kunt in de app meerdere dagboeken aanmaken, elk voorzien van een eigen kleur. Je kunt in totaal maar liefst tien dagboeken bijhouden, waardoor je naar hartenlust kunt tikken over alles wat je meemaakt.

Als je graag foto’s aan je dagboekberichten toevoegt, dan kun je met deze nieuwe versie helemaal los. Met de nieuwste versie van Day One kun je tot tien foto’s toevoegen per bericht, waardoor jouw berichten er een stuk visueler uitzien.

Als je Day One op meerdere apparaten gebruikt, dan is er wat betreft synchronisatie het één en ander veranderd. Het is niet meer mogelijk om gebruik te maken van Dropbox of iCloud om je gegevens te synchroniseren. Met de komst van Day One 2 is het alleen nog maar mogelijk om gebruik te maken van Day One Sync 2.0. Volgens de makers is deze dienst snel en veilig en bovendien gratis om te gebruiken. Je kunt nog wel gegevens exporteren naar andere diensten.

Day One 2 voor de iPhone met nieuwe functies.

Maar Day One 2 heeft meer nieuwe functies. Nieuw zijn de foto- en kaartweergave. Dankzij de fotoweergave blader je door al je geplaatste foto’s, terwijl je op de kaart kunt zien op welke locaties je allemaal berichten toegevoegd hebt. Tot slot biedt de nieuwe app ondersteuning voor meerdere tijdzones, aangepaste herinneringen en kun je berichten makkelijker beheren en filteren. En met 3D Touch voor de iPhone 6s kun je Peek en Pop gebruiken om een preview van de berichten te bekijken.

Day One 2 voor de Mac met nieuwe functies.

Nieuwe app, opnieuw betalen
Dat Day One 2 een compleet nieuwe app is en geen update van de bestaande versie, betekent dat iedereen opnieuw moet betalen om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functies. De eerste week is de app wel afgeprijsd, waardoor de iOS-versie €4,99 kost. Voor de Mac-versie betaal je nu €19,99. Je bestaande gegevens kun je na het opstarten van de nieuwe app overzetten, waardoor je niet alles kwijt raakt. De oude app is hernoemd naar Day One Classic, maar is voor nieuwe gebruikers niet meer te downloaden. De makers beloven nog wel onderhoudsupdates uit te brengen. De app kun je nog wel terugvinden bij je aankopen. Hoe dat moet, lees je in de tip hieronder.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 04 februari: Er is informatie toegevoegd over de oude app die nu hernoemd is naar Day One Classic.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2016, 13:15
Categorie Apps
Onderwerpen dagboek, day one

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.