Ontwikkelaars kunnen hun tvOS-apps nu indienen

Ontwikkelaars van tvOS-apps kunnen nu hun apps indienen bij Apple. In een email liet Apple aan ontwikkelaars weten waar ze op moeten letten, en dat de nieuwe Siri Remote ondersteund moet worden voor de kernfuncties van de betreffende app.

tvOS-apps-indienen

Apple heeft in een email aan ontwikkelaars gevraagd of ze hun apps in willen dienen voor tvOS. tvOS is het gloednieuwe besturingssysteem dat volgende week samen met de vierde generatie Apple TV zijn debuut maakt. Apple onderstreept dat ontwikkelaars het beste gebruik kunnen maken van de nieuwe Xcode 7.1 GM voor deze apps.


Toen gisteren de Golden Master van tvOS verscheen, duurde het niet lang voordat app-ontwikkelaars een bericht van Apple kregen. Daarin stond dat apps voor dit nieuwe OS vanaf nu ingediend konden worden, in voorbereiding op volgende week. In het bericht moedigt Apple aan om de nieuwste versie van Xcode (de GM van 7.1) te gebruiken omdat deze de SDK van tvOS bevat. Apple raadt aan om de app vervolgens nog een laatste keer te testen op de Golden Master van tvOS.

Bekijk ook

tvOS voor Apple TV: het complete overzicht

Alles over tvOS, de software waarop de Apple TV draait. Welke tvOS versies zijn er verschenen, wat zijn de algemene functies van tvOS en welke mogelijkheden heb je allemaal? Je leest het allemaal in dit tvOS-overzicht.

Siri Remote-ondersteuning verplicht

Op een nieuwe supportpagina op de website van Apple staat stap voor stap uitgelegd hoe ontwikkelaars hun tvOS-apps in kunnen dienen. Daar krijgen ze tips hoe ze de app aan moeten leveren en welke zaken ze niet moeten vergeten. Uit die richtlijnen blijkt ook dat apps de nieuwe Siri Remote (afstandsbediening) moeten ondersteunen voor ‘kernfuncties’ omdat ze anders niet tot de App Store toegelaten zullen worden.

Gisteren werden de gebruikersvoorwaarden van iTunes ook al bijgewerkt om apps voor tvOS te ondersteunen. De voorbereidingen voor de vierde generatie Apple TV zijn hierdoor dus al getroffen, nu hoeven we alleen nog te wachten totdat we hem ook daadwerkelijk kunnen bestellen op maandag 26 oktober.

Bekijk ook

Apple TV 4 vanaf 26 oktober te koop

De vierde generatie Apple TV is vanaf maandag 26 oktober te bestellen en wordt later die week uitgeleverd. Dit bevestigde Tim Cook in een interview.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 oktober 2015 om 8:24
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.