tvOS-apps-indienen

Ontwikkelaars kunnen hun tvOS-apps nu indienen

Ontwikkelaars van tvOS-apps kunnen nu hun apps indienen bij Apple. In een email liet Apple aan ontwikkelaars weten waar ze op moeten letten, en dat de nieuwe Siri Remote ondersteund moet worden voor de kernfuncties van de betreffende app.

tvOS-apps-indienen

Apple heeft in een email aan ontwikkelaars gevraagd of ze hun apps in willen dienen voor tvOS. tvOS is het gloednieuwe besturingssysteem dat volgende week samen met de vierde generatie Apple TV zijn debuut maakt. Apple onderstreept dat ontwikkelaars het beste gebruik kunnen maken van de nieuwe Xcode 7.1 GM voor deze apps.

Toen gisteren de Golden Master van tvOS verscheen, duurde het niet lang voordat app-ontwikkelaars een bericht van Apple kregen. Daarin stond dat apps voor dit nieuwe OS vanaf nu ingediend konden worden, in voorbereiding op volgende week. In het bericht moedigt Apple aan om de nieuwste versie van Xcode (de GM van 7.1) te gebruiken omdat deze de SDK van tvOS bevat. Apple raadt aan om de app vervolgens nog een laatste keer te testen op de Golden Master van tvOS.

Siri Remote-ondersteuning verplicht

Op een nieuwe supportpagina op de website van Apple staat stap voor stap uitgelegd hoe ontwikkelaars hun tvOS-apps in kunnen dienen. Daar krijgen ze tips hoe ze de app aan moeten leveren en welke zaken ze niet moeten vergeten. Uit die richtlijnen blijkt ook dat apps de nieuwe Siri Remote (afstandsbediening) moeten ondersteunen voor ‘kernfuncties’ omdat ze anders niet tot de App Store toegelaten zullen worden.

Gisteren werden de gebruikersvoorwaarden van iTunes ook al bijgewerkt om apps voor tvOS te ondersteunen. De voorbereidingen voor de vierde generatie Apple TV zijn hierdoor dus al getroffen, nu hoeven we alleen nog te wachten totdat we hem ook daadwerkelijk kunnen bestellen op maandag 26 oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2015, 8:24
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.