Zoek vrienden iCloud.com

‘Zoek mijn vrienden’ nu te raadplegen via iCloud.com

'Zoek mijn vrienden' is nu ook via het web te raadplegen. Apple heeft 'Zoek mijn vrienden' toegevoegd aan iCloud.com, het online portaal.

Het zoeken van vrienden gaat voortaan nog makkelijker als je achter de computer zit. ‘Zoek mijn vrienden‘ is namelijk toegevoegd aan iCloud.com, de website waarmee je allerlei online diensten van Apple kunt bereiken.

Zoek mijn vrienden via iCloud.comZoek mijn vrienden via iCloud.com

Zoek mijn vrienden, ook op het web

De Zoek mijn vrienden-app is ook als losse download beschikbaar via de App Store. Als je toestemming geeft om je locatie te delen kunnen vrienden steeds zien waar je bent. Je kunt ook tijdelijk je locatie delen, bijvoorbeeld als je met een groepje vrienden op stap gaat en elkaar niet kwijt wilt raken.

De webapp toont een kaart met daarop de vrienden die hun locatie delen. Bij elke persoon kun je een pin op de kaart opvragen, om precies te zien waar deze persoon zich bevindt. Helaas kun je niet zo heel veel doen. Het lukte ons niet om de locatie of een melding te sturen, of te zien hoe ver de reisafstand naar de betreffende vriend is. In de iOS-app is dat wel mogelijk.

Zoek mijn vrienden is ook beschikbaar in de Vandaag-widget van OS X El Capitan. Verder probeert Apple het gebruik van de dienst te stimuleren door de app standaard mee te leveren in iOS 9. Voorheen moest je de app apart downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2015, 23:26
Categorie Achtergrond
Onderwerp zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.