Otterbox Preserver: watervaste iPhone 5s-case ondersteunt Touch ID

De nieuwe Otterbox Preserver beschermt je iPhone tegen water en valschade, terwijl je de Touch ID-scanner gewoon kunt blijven gebruiken.

Otterbox PreserverDe Touch ID-vingerafdrukscanner in de iPhone 5s zorgt ervoor dat je minder vaak je codeslot of Apple ID hoeft in te voeren, maar bij veel waterdichte iPhone-hoezen werkt de knop niet: de homeknop is immers bedekt, waardoor de scanner geen direct contact kan maken met je vinger. Otterbox heeft daarom een nieuwe Preserver iPhone 5s-hoes ontworpen, waarmee je de vingerafdruklezer gewoon kunt blijven gebruiken. Wat voor truc dit exact mogelijk maakt wordt niet in detail uitgelegd, maar in de nieuwe case lijkt de homeknop omringt door een plastic beschermlaag.


De Otterbox Preserver kan tot twee meter diepte het water in en beschermt je iPhone volgens de makers ook tegen een val van dezelfde hoogte. De vernieuwde Otterbox-case is verder ook verkrijgbaar voor de iPhone 5 en iPhone 5c.

Je kunt de nieuwe Preserver bestellen voor $44,95, maar de verzendkosten van $36,45 maken het een vrij prijzige hoes. We raden je daarom aan om even te wachten: veel Nederlandse webshops, waaronder de iCulture Shop, verkopen ook gewoon cases van Otterbox. Het lijkt ons daarom niet meer dan logisch dat ook de Otterbox Preserver hier binnenkort wordt aangeboden.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.