WSJ: ‘productie iPhone 5c tussen 20 en 50 procent verlaagd’

De productie van de iPhone 5c is verlaagd bij meerdere fabrieken, zo stellen bronnen tegenover The Wall Street Journal.

iphone-5c-case-4Eerder deze maand beweerde het Chinese CtechCN nog dat de productie van de iPhone 5c was gehalveerd, en nu schrijft ook The Wall Street Journal dat Apple de productie van de nieuwe iPhone heeft verminderd. De Amerikaanse krant heeft gehoord dat één onderdelenfabrikant inderdaad de productie met 50 procent heeft teruggeschroefd, en dat fabrieken van Pegatron en Hon Hai respectievelijk 20 en 30 procent minder aan de iPhone 5c werken. Pegatron en Hon Hai zijn verantwoordelijk voor de assemblage van de iPhone 5c, en volgens The Wall Street Journal maakt Pegatron tweederde van alle iPhones.


De nieuwe data over de productieverlaging schetst een wat duidelijker plaatje over de mogelijke situatie in Azië. Eerdere geruchten over de halvering van de productie waren gebaseerd op één bron, die inmiddels afkomstig lijkt van een onderdelenfabrikant. De verlaging in productie bij de fabrieken waar de iPhones daadwerkelijk in elkaar worden gezet is een stuk lager. Dit kan er op wijzen dat de onderdelenfabrikant gewoonweg teveel onderdelen produceerde voor de andere fabrikanten om te verwerken, al denkt The Wall Street Journal alsnog dat de vraag naar de iPhone 5c mogelijk tegenvalt.

We hebben inmiddels al van meerdere kanten gehoord dat de iPhone 5s populairder is dan de iPhone 5c. Een onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) stelt dat de iPhone 5s dubbel zoveel wordt verkocht, terwijl vroege data van Localytics toont dat de iPhone 5s drie keer zoveel online wordt gebruikt. Hoeveel de iPhone 5c is verkocht heeft Apple vooralsnog niet bekendgemaakt. We weten dat er negen miljoen iPhones zijn verkocht, maar hierbij werden de iPhone 5s en iPhone 5c bij elkaar opgeteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.