Apple iPad event 2013

Vijf dingen die je kunt afleiden uit Apple’s iPad-uitnodiging

De door Apple verstuurde uitnodiging voor het iPad-event 22 oktober wordt door iedereen druk geanalyseerd. We zetten vijf theorieën op rij.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple iPad event 2013Op dinsdag 15 oktober was het dan eindelijk zo ver: Apple verstuurde de uitnodigingen voor een speciaal evenement, waar hoogstwaarschijnlijk de nodige producten worden aangekondigd. Geruchten wijzen op de onthulling van nieuwe iPads, maar er is wellicht nog iets dat ons kan vertellen wat er zal worden gepresenteerd: de afbeelding van de uitnodiging zelf. De afgelopen jaren zijn er altijd theorieën geweest over wat de bijgevoegde plaat wellicht vroegtijdig verklapt. Een paar van de meest gehoorde theorieën hebben we op een rij gezet in dit artikel.


Uiteraard is het prima mogelijk dat de uitnodiging geen hints bevat en dat we gewoon naar een leuke plaat zitten te kijken. In onderstaande opties baseren we ons voor slechts een klein deel op de al spelende geruchten, en proberen we voornamelijk theorieën uit de afbeelding af te leiden. Benieuwd waar de geruchten op wijzen? Lees dan vooral het overzicht dat we gisteren publiceerden.

Nieuwe productcategorieën

iWatch Martin HajekDe uitspraak “we still have a lot to cover” staat prominent op de uitnodiging vermeld, een zin die volgens de meest hoopvollen onder ons wel eens kan slaan op de onthulling van nieuwe Apple-producten in totaal nieuwe categorieën. Het zou hierbij kunnen gaan om de iWatch of de Apple iTV. Of misschien zet Apple de eerste serieuze stap in televisieland met de vermeende nieuwe Apple TV en een bijbehorende grote software-update?

Smart Covers en hoesjes

ipad_smartcover_blauwBen je iets sceptischer, dan kan “we still have a lot to cover” ook anders worden opgevat. Apple verkoopt op het moment al een Smart Cover voor de iPad. Door de iPad 5 en iPad mini 2 te onthullen zijn er weer flink wat iPads die van een nieuwe cover voorzien kunnen worden. Nog een mogelijkheid is dat Apple nieuwe hoesjes voor de iPad 5 en iPad mini 2 onthult, in de stijl van de cases voor de iPhone 5c.

Kleurtjes

iphone 5c iphone 5s 4g netwerkenHet is inmiddels een vaak terugkerende theorie bij Apple-uitnodigingen: het gebruik van meerdere kleurtjes in de afbeelding kan er wel eens op wijzen dat Apple kleurrijke nieuwe producten gaat aankondigen. Een iPad 5 en iPad mini 2 in het rood, blauw of groen lijkt voor sommigen door de afbeelding opeens mogelijk. Zelf zijn we echter nog sceptisch: geruchten hebben tot nu toe alleen een nieuwe, spacegrijze kleurvariant voor beide iPads gezien. De kleuren kunnen uiteraard ook bedoeld zijn voor de hierboven besproken hoesjes, die in de stijl van de iPhone 5c-cases extra kleur aan de iPads kunnen geven.

Retinascherm iPad 2

RetinaDe uitnodiging toont enkel de bovenkant van het Apple-logo, waardoor je het idee krijgt dat de afbeelding flink is ingezoomd. Zo’n detailshot van het Apple-logo kan wel eens verwijzen naar het retinascherm dat in de iPad mini 2 zal zitten. Dit scherm is immers scherper, waardoor je in meer detail sommige objecten van dichtbij ziet. De gekleurde ovalen hebben ook de vorm van een oog, wellicht een hint naar het woord ‘retina’ in retinascherm.

Nieuwe producten deze herfst beschikbaar

De gekleurde vormpjes in de uitnodiging hebben flink wat weg van vallende bladeren. Geen gek iets om te tonen, aangezien we op het moment middenin de herfst zitten. Het kan ook betekenen dat Apple alle getoonde producten deze herfst beschikbaar wil stellen. Dat lijkt voor de hand liggend, Apple verkoopt immers nieuwe iPhones en iPads kort nadat ze zijn gepresenteerd, maar na het langere wachten op de iPhone 5s en iPhone 5c is een beetje extra bevestiging altijd fijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.