OS X Yosemite op de Apple Watch.

Hoe zou OS X Yosemite op een Apple Watch eruit zien?

Een Apple Watch met OS X Yosemite, is dat nuttig? Totaal niet, maar het is wel indrukwekkend om te zien hoe het besturingssysteem van de Mac op een Apple Watch eruit ziet.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

OS X Yosemite op de Apple Watch.

Apple heeft watchOS speciaal ontworpen voor het kleine schermpje van de Apple Watch, maar de 15-jarige Billy Ellis was wel benieuwd hoe OS X Yosemite eruit zou zien op de Apple Watch. Praktisch? Totaal niet, maar wel leuk om te zien.


Update 12:00 uur: Dit artikel is enigszins herschreven, om duidelijk te maken dat het om een UI-simulator gaat.

In een korte video op YouTube laat Ellis zijn meest recente resultaat zien van een hobbyproject met de smartwatch van Apple. Zoals je kunt zien gaat het hier om een UI-simulator, dus hij heeft niet niet werkelijk werkend gekregen op de Apple Watch. Jammer genoeg stopt de video er na achttien seconden alweer mee, want we hadden graag gezien wat de Watch nog meer kon met Yosemite.

Mac OS X op een Apple Watch

In de beschrijving van de video geeft Ellis aan dat hij nog niet klaar is met dit project en dat hij extra mogelijkheden wil uitzoeken. Eerder scoorde Ellis een hit toen hij de indruk wekte om iOS 4 op een Apple Watch te gebruiken.

Nick Lee, een andere ontwikkelaar, dook onlangs nog verder in het verleden met zijn Apple Watch. Via een emulator draait hij Mac OS 7.5.5 uit 1996 op de Apple Watch. Hoe dat eruitziet kun je zien in het onderstaande artikel, al kunnen we alvast verklappen dat het besturingssysteem er door de jaren heen niet gebruiksvriendelijker op geworden is voor smartwatchschermen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.