iCulture iKids logo

iKids week 7: Hoopa City, The Voice Kids en Marvel Super Hero

In deze iKids bouwen we een nog grotere stad na de update van Hoopa City, vechten we met superhelden in Mix+Smash en bespreken we de vernieuwde Voice Kids app.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Veel ouders kennen de apps van Dr. Panda, maar spin-off Hoopa City is wat minder bekend. Onterecht, want deze applicatie heeft net zo’n gezellige hoofdpersoon – nijlpaard Hoopa – en is na de laatste update absoluut de moeite waard. De nieuwe Marvel Super Hero van Disney heeft ook een update gekregen en is nu in het Nederlands beschikbaar. De derde aanrader van deze week is de vernieuwde app van The Voice Kids, die kijken naar Neerlands nieuwste lichting zangtalentjes nog iets leuker maakt.

Hoopa City

Hoopa’s gele helm en overall geven het al een beetje weg: deze app draait om bouwen. Met behulp van zeven verschillende bouwelementen (water, bakstenen, elektriciteit) kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar complete steden aanleggen. Na de laatste update is hun keuzepakket nog groter. Zo zijn er nu zestig nieuwe mogelijkheden om gebouwen verder te ontwikkelen en elf extra panden, waaronder een tof lanceerplatform voor raketten en een ouderwetse Hollandse molen. Met zoveel nieuwe functies is Hoopa City wat ons betreft een geduchte concurrent voor de populaire apps van zijn vriend Dr. Panda.

Mix + Smash Marvel Super Hero Mashers

Deze recent naar het Nederlands vertaalde game van Disney doet precies wat de naam belooft: bekende Marvel superhelden combineren, zowel qua uiterlijk als qua bovennatuurlijke krachten. Plaats de handige spinnenarmen van Spiderman op de onverwoestbare groene borstkast van de Hulk en profiteer van beide superhelden tijdens een robbertje vechten. Daarbij kunnen kinderen het tegen heel wat slechteriken uit de Marvel-stripboeken opnemen, zoals de Green Goblin en Doctor Octupus. Mix + Smash ontbreekt het niet aan in-app aankopen, maar ook zonder te betalen hebben kinderen in deze applicatie genoeg te doen.

The Voice Kids

Bij een nieuw seizoen van The Voice Kids hoort ook een nieuwe app, vond RTL. En het resultaat mag er wezen. Naast het beoordelen en terugluisteren van de jonge artiesten kun je ook achtergrondinformatie lezen, backstage materiaal bekijken en voorspellen (zonder de auditanten te zien natuurlijk) of de jury voor een bepaalde stem gaat omdraaien. Voor kinderen die zelf dromen van een zangcarrière, hun leeftijdsgenootjes willen aanmoedigen, óf volwassenen die gewoon vrolijk worden van dit programma kan deze app echt wat toevoegen. Nog iets meer spelelementen inbouwen en het inlogproces verbeteren, dan zijn wij tevreden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:52
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.