Zo ziet Mac OS 7.5.5 eruit op de Apple Watch

Maar of je er ook iets aan hebt? Deze ontwikkelaar demonstreert hoe een bijna 20 jaar oude versie van Mac OS het doet op Apple's smartwatch.

Mac-OS-7.5-Apple-Watch

Dat moderne techniek prima te combineren is met software van jaren geleden, bewijst deze ontwikkelaar. Hij stopte de Apple Watch in een tijdmachine en laat er Mac OS 7.5.5 op draaien, via een emulator. Veel meer retro dan dat, ga je het niet krijgen.

Mac OS 7.5.5 op een Apple Watch

Ontwikkelaar Nick Lee combineerde de Mini vMac emulator met zijn Apple Watch waar WatchOS 2 op draait. Deze emulator werkt overigens ook op de iPhone, waar we eerder een artikel over schreven.

Mac OS 7.5.5 verscheen al in 1996, dus is het besturingssysteem niet bepaald geoptimaliseerd voor het kleine scherm van een smartwatch. Het display wordt bovendien niet volledig gevuld, zodat er weinig ruimte overblijft om het Mac-scherm weer te geven.

Ondanks dat vallen de prestaties niet tegen. In onderstaande video is te zien hoe Mac OS opstart en je uiteindelijk bij het klassieke bureaublad terecht komt.

Nuttig? Niet bepaald

Of je er iets mee kunt naast indruk maken op Apple-fans is de vraag, maar een indrukwekkende prestatie is het zeker. Mac OS 7.5.5 was immers nog nooit zo draagbaar.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.