iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Nextdoor, Round Here, Rayman Classic en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Nextdoor, A Tiny Game of Pong, Round Here, Rayman Classic en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Rayman Classic

Wie kent de allereerste Rayman-game nou niet? Deze game was de start van de vele avonturen van Rayman die later zouden volgen en zette de standaard neer voor de typische Rayman-gameplay. Denk aan het slaan met je vuisten en vliegen met je haar. De klassieke game is nu beschikbaar voor iOS in de vorm van Rayman Classic. Lees ons artikel over Rayman Classic.

Nextdoor

Weet jij wie er allemaal naast je woont? Nextdoor gebruik je om je buren tips te geven, om advies te vragen of dingen te organiseren. Je kunt Nextdoor ook gebruiken om spullen aan te bieden of je eigen bedrijf te promoten. Je kunt echter pas op uitnodiging deelnemen aan Nextdoor, waardoor het een vrij gesloten gemeenschap blijft. Lees onze review van Nextdoor.

A Tiny Game of Pong

Nog zo’n klassieke game: het spelletje Pong verscheen deze week. Maar niet op je iPhone of iPad, maar op je Apple Watch! Speel het simpele arcadespelletje met de Digital Crown van de Apple Watch en plaats jezelf hoog in de ranglijsten om de beste Pong-speler te wereld te worden! De game is gratis te downloaden, maar voor een extra spelmode en meerdere kleuren betaal je eenmalig €0,99. Lees ons artikel over A Tiny Game of Pong.

Friendly Social

Als je zowel een Facebook- als Instagram-account hebt, dan kun je deze combineren in één app. Die app heeft de naam Friendly Social en dankzij deze app hoef je niet meer twee aparte apps te gebruiken. Friendly bestaat al een tijdje, maar is bijzonder handig om je social media-accounts mee te bedienen. Lees ons artikel over Friendly Social.

Volume Mixer

Het geluid bedienen van je Mac kan natuurlijk eenvoudig met de standaard geluidsbediening op je toetsenbord of in de menubalk, maar wist je dat er ook een app gemaakt is waarmee je het volume van afzonderlijke Mac-apps kan bedienen? Volume Mixer verscheen deze week en gebruik je via de menubalk van je Mac. Hierdoor kun je het geluid van allerlei verschillende programma’s bedienen, zonder dat het van invloed is op de rest van je Mac. Lees ons artikel over Volume Mixer.

Volume Mixer is te downloaden vanaf de website van de maker.

AnyCloud

Gebruik je verschillende clouddiensten? Dan kan AnyCloud een handige app zijn. Bekijk alle documenten in Dropbox, OneDrive en meer vanuit een enkele app. Ook je Facebook- en Instagram-foto’s bekijk je in deze app, zonder dat je daar andere apps voor nodig hebt. Bestanden en foto’s toevoegen is echter geen optie. Lees ons artikel over AnyCloud.

Foodie

Foto’s maken van eten is een vak apart, maar met Foodie wordt het een stuk makkelijker. Foodie is een handige app waarmee je voedsel op een mooie manier vast kan leggen. Zo heeft de app een ingebouwde waterpas, waardoor je altijd vanaf de goede hoek foto’s kunt nemen. En dankzij de vele filters, komt het voedsel goed tot z’n recht. Lees onze review van Foodie.

Round Here

Je kunt het nieuws natuurlijk volgen via de bekende internetsites of de ouderwetse krant, maar Twitter is ook een handig medium om op de hoogte te blijven van al het boeiende nieuws. Round Here is een nieuwe app waarmee je zonder Twitter-account het nieuws kan volgen in steden om je heen. Ben je in dagje in Amsterdam en wil je weten wat er allemaal in de hoofdstad gebeurt, dan kun je daar Round Here voor gebruiken. Lees onze review van Round Here.

Djubble

Afspreken met vrienden blijft lastig, helemaal als het om een grotere groep mensen gaat. Er zijn al vele apps die beloven het afspreken makkelijker te maken en Djubble is een nieuwe kandidaat voor dit soort klusjes. Het voordeel is dat je vrienden de app niet hoeven te installeren, omdat ze via een webpagina kunnen aangeven of ze meedoen of niet. Zo wordt het afspreken hopelijk een stuk eenvoudiger. Lees ons artikel over Djubble.

HeartWatch 2

Dankzij HeartWatch 2 kun je nog beter zien hoe jouw hartslag gedurende de dag geklopt heeft. We bespraken HeartWatch al eerder, maar de app is grondig vernieuwd met een eigen Apple Watch-app. In HeartWatch kun je exact zien wat de status is van je hartslag en dankzij de kalenderweergave zie je precies wat je allemaal gedurende een dag gedaan hebt. HeartWatch is bijzonder uitgebreid en deelt je hartslag in in verschillende categorieën, waardoor een cijfer een betekenis krijgt. Lees onze review van HeartWatch.

KLM

De app van KLM is op de schop gegaan en heeft een geheel nieuw design gekregen. Weg is het donkere uiterlijk, want deze heeft plaatsgemaakt voor de typische KLM-kleuren. Dat betekent dus vooral veel wit en lichtblauw, zodat je je direct thuis voelt. Bovendien is de app universeel geworden, waardoor je hem ook op de iPad kunt gebruiken. De iPad-versie heeft ook nog een reisinspiratie-functie. Lees ons artikel over KLM.

PayPal

Er zijn nog maar weinig apps die niet geoptimaliseerd zijn voor de schermen van de grotere iPhones, maar de PayPal-app was één van de grotere apps waarbij dit het geval was. Met het complete redesign van deze week is ook eindelijk deze app aangepast, waardoor hij er weer strak uit ziet. Bovendien heeft de app en geheel nieuw startscherm, zodat je snel geld over kan maken naar bekende mensen. Lees ons artikel over PayPal.

Audio Fix

Maak je wel eens video’s tijdens bijvoorbeeld een concert? Dan is het vast eens voorgekomen dat de video nergens naar klinkt als je hem later terugkijkt. Audio Fix moet dit probleem oplossen door de audio van een filmpje te verbeteren. De app bevat meerdere filters om de audio te verbeteren, waardoor het een handig hulpmiddel kan zijn. Verwacht echter geen wonderen, want ook Audio Fix kan van een slecht gemaakt filmpje geen kunstwerk maken. Lees onze review van Audio Fix.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2016, 12:40
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.